Látványos új nézőpontból láthatjuk, hogyan vezet egy F1-es pilóta

Forma-1, Charles Leclerc, Ferrari, kamera, sajtótájékoztató, Osztrák Nagydíj, 2021
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc is seen in the camera monitor as speaks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 1, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Pedálkamerát szereltek az egyik McLarenbe, Lando Norris lábmunkáját figyelhettük meg Silverstone-ban az első edzésen.

A nézők a sisakkamera után újabb látványos nézőpontból kaptak betekintést a versenyzők munkájába: a Brit Nagydíj első edzésén Lando Norris McLarenjében a pedálok alján helyeztek el kamerát, így nyomon követhettük a pilóta lábmunkáját.

A silverstone-i pályán magas a padlógázos szakaszok aránya, alig akad nagyon kemény féktáv, a fékek terhelése itt az egyik legenyhébb a szezonban.

Ennek megfelelően főleg Norris jobb lába dolgozik, de a vizes aszfalton többször le kellett vennie a lábát a gázpedálról, mint normál körülmények között.

A képernyőn a bal oldali pedál a gáz, a jobb a fék.

A sisakkamerához hasonlóan ezzel sem találták fel a spanyolviaszt, hiszen már 1993-ban szerepelt a közvetítésben ilyen kameraállás, de 2000 óta nem láthattunk ilyet. Igaz, korábban felülről nézhettük a lábfejeket, nem a pedálok alól.