Társoldalunk:

Sainz a kihívásokról beszélt, Leclerc a gyengébb eredmény ellenére bizakodó

2022.07.01. 20:49

Carlos Sainz elárulta, jó néhány kihívással meg kellett küzdeniük a Brit Nagydíj pénteki napján, és még van hová fejlődniük. A spanyol pilóta ugyanakkor optimista, mint ahogyan a nála meglepetésre jóval gyengébben kezdő Charles Leclerc is.

Felemásan alakult a Ferrari számára a Brit Nagydíj pénteki napja. Miután az eső miatt az első szabadedzés nem hozott mérvadó sorrendet, a második gyakorláson Carlos Sainz az első helyen végzett, azonban Charles Leclerc csupán az ötödik pozícióban zárt, 462 ezreddel elmaradva csapattársától. 

Sainzé lett a második szabadedzés - galériaForrás: AFP/Justin Tallis

A spanyol pilóta idén eddig nem sokszor végzett csapattársa előtt, és a mostani tréning elején sem úgy tűnt, hogy ez meg fog történni. A lágy gumikon viszont gyorsabb tudott lenni a 24 éves versenyzőnél, mint ahogyan a többieknél is, igaz, az első négyet tekintve rendkívül szoros volt a mezőny. Sainznak nem volt könnyű napja, ennek ellenére bizakodó.

Mozgalmasan alakult a második szabadedzés, miután az elsőn nem sokat mentünk – kezdte az értékelést. – A második gyakorlásra egy intenzív programtervet kellett összeállítanunk, hogy megfelelő módon megvizsgáljuk a tempót mind rövid, mind hosszú távon. A nagy sebességű szakaszokon a szél miatt a megfelelő egyensúlyt, míg az alacsony tempójú részeken a szükséges kompromisszumot volt nehéz megtalálni a gumik tekintetében. Összességében gyorsak voltunk, de úgy érezzük, hogy van még hova fejlődnünk.”

Amennyiben száraz időmérő lesz, úgy a spanyol versenyző előtt esély nyílhat élete első pole pozíciójának megszerzésére. Azonban az előrejelzések alapján könnyen előfordulhat, hogy a kanadai hétvégéhez hasonlóan esőben dől el a rajtrács sorrendje, ez esetben akár az első gyakorlásnak is lehet jelentősége.

A kvalifikáció érdekes lehet az időjárás miatt, szóval az első szabadedzésen, nedves körülmények között megtett néhány kör is hasznos volt – magyarázta Sainz. – Meglátjuk, mit hoz a szombati nap.”

Leclerc általában jól szokta kezdeni a hétvégéket, ám ezúttal messze elmaradt csapattársától, és további három különböző autó is megelőzte. Mindezek ellenére a monacói versenyző semmire nem panaszkodott, és csapattársához hasonlóan optimistán várja a folytatást. 

Leclerc a megszokottnál gyengébben kezdettForrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Az első szabadedzésen nem sokat mentünk, de megtettünk néhány kört nedves körülmények között, hogy legyen némi adatunk arra az esetre, ha vizes időmérő lesz – fogalmazott. – Miután elállt az eső, feltettünk egy szett lágy abroncsot, de a piros zászló miatt egyetlen kört sem tudtunk rajta teljesíteni. A második tréning kicsit tisztább volt, és úgy éreztem, hogy jó az autó teljesítménye. Magabiztos vagyok azt illetően, hogy versenyképesek leszünk, és csak az lesz a kérdés, hogy mindent összerakunk-e.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK