Társoldalunk:

Steiner érdekes magyarázattal szolgált a Haas egyik gyengeségére

2022.07.02. 08:53

Günther Steiner úgy érzi, a két, sereghajtóként eltöltött évben elszoktak az éles helyzetektől, ezért hibáztak többször a stratégiával. Ebben mindenképp javulniuk kell.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke egy érdekes pszichológiai tényezőre hívta fel a figyelmet csapatával kapcsolatban. Az amerikai istálló 2020-ban és 2021-ben a mezőny végén bukdácsolt, tavaly pontot sem szerzett, így elszoktak az éles helyzetektől, ami elrontott taktikai döntésekben mutatkozik meg.

„Javulnunk kell a stratégiával, ezzel foglalkoznunk kell. Nem azért, mert ne tudnánk, mit kell tenni, hanem mert időnként tétovázunk a döntéssel" – világított rá Steiner a Brit Nagydíj előtt.

Kicsit határozatlanok vagyunk, és egyre jobban, ahogy egyre többet hibázunk.„De visszafordíthatjuk a folyamatot. Kell néhány jó eredmény helyes döntésekkel, és akkor sikerül."

A Haas bokszutcai irányítóközpontja és Mick SchumacherForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

„Mindenkinek meginogna az önbizalma két ilyen év után. Nem akarunk rosszul választani, és ez néha megakadályoz abban, hogy a helyes döntést hozzuk. Furán hangzik, de ez történik."

Néhány másodperc alatt kell dönteni, és néha lefagyunk, nem döntünk, mert kicsit rozsdásak vagyunk és nem akarunk rosszul dönteni.

„Azt hisszük, a döntés hiánya a helyes, pedig nem az."

A Haas meglepően jól kezdte a szezont, de utána visszaesett a teljesítményük, a harmadik verseny óta nem szereztek pontot. Ebben megbízhatósági problémák is közrejátszottak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK