Bernie Ecclestone: Golyót kapnék Putyinért

Forma-1, Bernie Ecclestone
The inauguration of Jochen-Rindt-Platz in the Reininghaus district of Graz during Jochen Rindt commemorative celebrations on Thursday, 7 October 2021, in Graz. Bernie Ecclestone - 20211007_PD4346 (Photo by ERWIN SCHERIAU / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 korábbi vezérigazgatója a brit televíziónak adott csütörtök reggeli interjújában Vlagyimir Putyint első osztályú embernek nevezte. Úgy fogalmazott, hogy az orosz elnök megfelelően cselekszik az országa érdekében, hisz abban, hogy ez a helyes út Oroszország számára. Eközben kritizálta Volodimir Zelenszkij, ukrán miniszterelnököt.

Az ITV csatorna Good Morning Britain című műsor vendége volt a Formula-1 korábbi vezére, Bernie Ecclestone, akit arról kérdeztek, hogy még mindig barátjának tekinti-e Vlagyimir Putyin orosz elnököt az ukrajnai háborút is figyelembe véve. Ecclestone erre azonnal rávágta:

- fogalmazott Ecclestone. Ezt követően Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről is ejtett néhány szót:

Szerinte Putyin egy józan, értelmes ember, akivel lehet beszélni és ha leült volna vele Zelenszkij tárgyalni, akkor megoldhatták volna a helyzetet, elkerülve ezzel a háborút. Arra a kérdésre, hogy hogyan vélekedik a tényről, hogy Putyin elindított egy háborút, ami több ezer ember életét követeli, annyit válaszolt Ecclestone, hogy ez nem volt szándékos, sőt kifejezetten kiemelte, hogy szerinte Zelenszkijnek kellett volna máshogy kezelnie a helyzetet és nem Putyinnak. Valamint azzal védte meg az orosz elnököt, hogy az Egyesült Államok is hasonlóan cselekszik: háborúkat indít a saját érdeke érvenyesítéséért.

A Formula-1 azonnal reagált Bernie Ecclestone szavaira: a sportág közleménye szerint Ecclestone nézőpontja teljesen ellentétes az F1 által képviselt értékekkel.

Forrás