Társoldalunk:

Bernie Ecclestone: Golyót kapnék Putyinért

2022.06.30. 14:08

A Forma-1 korábbi vezérigazgatója a brit televíziónak adott csütörtök reggeli interjújában Vlagyimir Putyint első osztályú embernek nevezte. Úgy fogalmazott, hogy az orosz elnök megfelelően cselekszik az országa érdekében, hisz abban, hogy ez a helyes út Oroszország számára. Eközben kritizálta Volodimir Zelenszkij, ukrán miniszterelnököt.

Az ITV csatorna Good Morning Britain című műsor vendége volt a Formula-1 korábbi vezére, Bernie Ecclestone, akit arról kérdeztek, hogy még mindig barátjának tekinti-e Vlagyimir Putyin orosz elnököt az ukrajnai háborút is figyelembe véve. Ecclestone erre azonnal rávágta:
Golyót kapnék érte. Ő egy első osztályú ember. Amit tesz, arról azt hiszi, hogy az a helyes döntés és hogy azt Oroszországért teszi. Hozzám hasonlóan ő is üzletember, aki időről időre hibát követ el, ahogy tesszük azt mindannyian. Amikor hibázunk, törekednünk kell arra, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki belőle.- fogalmazott Ecclestone. Ezt követően Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről is ejtett néhány szót:
Ha nem tévedek, az ő szakmája a humorista és nekem úgy tűnik, hogy továbbra is ezt a szakmát szeretné űzni.

Szerinte Putyin egy józan, értelmes ember, akivel lehet beszélni és ha leült volna vele Zelenszkij tárgyalni, akkor megoldhatták volna a helyzetet, elkerülve ezzel a háborút. Arra a kérdésre, hogy hogyan vélekedik a tényről, hogy Putyin elindított egy háborút, ami több ezer ember életét követeli, annyit válaszolt Ecclestone, hogy ez nem volt szándékos, sőt kifejezetten kiemelte, hogy szerinte Zelenszkijnek kellett volna máshogy kezelnie a helyzetet és nem Putyinnak. Valamint azzal védte meg az orosz elnököt, hogy az Egyesült Államok is hasonlóan cselekszik: háborúkat indít a saját érdeke érvenyesítéséért. 
A Formula-1 azonnal reagált Bernie Ecclestone szavaira: a sportág közleménye szerint Ecclestone nézőpontja teljesen ellentétes az F1 által képviselt értékekkel.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK