Társoldalunk:

Verstappen megenyhült, visszatér a Netflix F1-es sorozatába

2022.06.29. 18:59

Max Verstappen ismét kifejtette kritikáját a Drive to Survive (Hajsza a túlélésért) előző évadairól. A holland pilóta azonban beszélt a producerekkel, és elárulta, ennek hatására ismét aktívan részt fog venni a sorozatban.

A Netflix F1-es sorozata, a Drive to Survive (Hajsza a túlélésért) kétségtelenül népszerűbbé tette a Forma-1-et az elmúlt években a szériát nem vagy csak felületesen ismerők körében. A sorozat hatása elsősorban az Egyesült Államokban volt érzékelhető, és alighanem komoly szerepe volt abban, hogy a tavalyi USA Nagydíj hétvégéjére rekordszámú néző látogatott ki. 

Verstappennek komoly gondjai vannak a Drive to Survive korábbi évadaivalForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Clive Rose

Ugyanakkor a sportágat mélyebben követők közül sokan kritizálják, mivel nem minden szempontból tartják hitelesnek a sorozatot. A pilóták közül sem tetszett mindenkinek, amit eddig látott: Max Verstappen már odáig jutott, hogy az idén bemutatott, vagyis a tavalyi idényről készült évadban egyáltalán nem nyilatkozott a Netflix kameráinak. A címvédő ismét beszélt ennek okairól.

Tavaly nem igazán voltam benne – nyilatkozta aBarstool Sportsnak. –Volt néhány dolog, amivel nem nagyon voltam elégedett, különösen a versenyzők közötti rivalizálás generálásával. Ez egy nehéz kérdés, mert Amerikában [a sorozat] természetesen csodákat művelt. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy néhány pilótát másképpen mutatnak be, mint amilyenek valójában. Persze ott vannak azok az emberek, akiknek arra van szükségük, hogy azt mondják, »ez a srác egy p*cs«, vagy ilyesmi, pedig a valóságban nem az.”

Verstappen alighanem (többek között) Lando Norrisra gondolt, akit a készítők valóban nem a lehető legjobb színben tüntettek fel. A holland versenyző nem sokkal a megjelenést követően megjegyezte, hogy a sorozat alapján a nézők nagyon mást gondolhatnak a McLaren pilótájáról, mint amilyen valójában.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón a címvédő arra is tett utalást, hogy egyelőre a készítők álláspontja nem közeledett az övéhez, így akkor még arra lehetett számítani, hogy az idei szezonról szóló évadot is bojkottálja. Azóta viszont találkozott a producerekkel, és kijelentette, hogy változott a helyzet ezen a téren. 

Állítása szerint Verstappen idén újra hajlandó szóba állni a készítőkkelForrás: AFP/Geoff Robins

„Beszéltem azokkal az emberekkel, akik a műsor készítéséért felelősek, és egyetértésre jutottunk abban, hogy a jövőben miként tudunk együtt dolgozni – árulta el. – Szóval biztos vagyok benne, hogy a következő [évadban] kicsit többet fogok szerepelni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK