Társoldalunk:

Rémálmokat okoz az Alpha Tauri pilótájának a malőrök sorozata

2022.06.28. 17:24

Pierre Gasly úgy érzi, nagyon sok pontot vesztett különböző okokból, pedig szerinte megmutatták, hogy ha minden klappol, ők lehetnek a leggyorsabb csapat a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull mögött.

A Forma-1 tabelláján a három legerősebb csapat hat pilótája mögött két nagyobb kupac alakult ki: a 7-9. helyen Lando Norris, Valtteri Bottas és Esteban Ocon áll, majd a 10-15. helyen sűrűn követik egymást hatan, 11-18 pontnyi mérleggel. Közéjük tartozik az Alpha Tauri versenyzője, Pierre Gasly, akivel kapcsolatban nemrég érkezett a hír, hogy 2023-ban is a csapatnál marad, bár ő maga természetesen szeretne már előrébb lépni a Red Bull második istállójától.

Pierre GaslyForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Clive Rose

Természetesen állhatna sokkal jobban is, csakhogy az Alpha Tauri idén sem áll mindig a helyzet magaslatán. Gasly elismerte, bántja, hogy sokszor nem hozták ki a maximumot a lehetőségeikből.

Rémálmaim vannak attól, mennyi pontot vesztettünk idén különböző bajok és hibák miatt.mondta. – Azt szeretném, hogy minden verseny után elégedettek legyünk az elvégzett munkával és a teljesítményünkkel. Ez a legfontosabb. Ha az 5. helyre vagyunk jók, akkor 5.-nek kell lennünk, ha a 9. helyre, akkor 9.-nek. Előfordul, hogy nem vagyunk elég erősek és a 12. hellyel kell beérni, de ilyenkor is a maximumot kell kihozni a felszerelésből, ez adja az elégedettséget."

Monacóban már az időmérő első felvonásában kiesett a többre hivatott autóval, akkor különösen mérges volt. Ugyanakkor a következő versenyen, Azerbajdzsánban az idénybeli legjobb eredményét szerezte meg, 5. lett, így szerinte nem beszélhetünk arról, hogy megromlott volna a viszonya a csapattal.

„Időnként sok frusztráció gyűlik össze. Fontos volt megmutatnom, azért vagyok itt, hogy hajtsam a csapatot, hogy minél nagyobb kihívások elé állítsam őket – nyilatkozta. – Mindenkivel kellemeset beszélgettem, azt hiszem, ezt értékelték. Jó, hogy utána a legjobb hétvégénkkel reagáltunk a szezonban. Remélem, ez fordulópont volt."

Gasly BakubanForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Bakuban megmutattuk, amikor mindent jól csinálunk, mi lehetünk a negyedik leggyorsabb csapat. Csupán mindennek össze kell állnia. A balszerencsére nincs hatásunk, a hibákra viszont igen” – mondta, hozzátéve, hogy „a lassú kanyarok a barátaink, a gyors kanyarok az ellenségeink.”

Ez viszont nem jó hír számukra a következő versenyre, mivel a silverstone-i pálya a lendületes kanyarokról híres.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK