Társoldalunk:
Hírlevél

Newey elárulta, milyen súlyos károsodás fenyegette a balesete után

2022.06.28. 10:55

A Red Bull klasszis mérnöke, Adrian Newey tavaly esett nagyot biciklivel, és most elmondta, milyen károsodás veszélyéről beszéltek neki az orvosok. A balesete nem befolyásolta az életvitelét.

Tavaly hetekre kivonta a munkából a Red Bull legendás mérnökét, Adrian Newey-t egy kerékpáros baleset. A most 63 éves szakember horvátországi nyaralása során leborult bringájával egy mélyebb sziklafalon egy rosszul kivilágított útszakaszon, aminek következtében fejsérülést szenvedett.

Szerencsére maradandó károsodás nélkül felépült és azóta is aktívan dolgozik, de mint kiderült, a kórházban egy súlyosabb szövődmény lehetőségéről beszéltek neki. „Három szakember jelent meg az ágyamnál, egy idegsebész, egy arcsebész és egy altatóorvos" – mondta az Evening Standardnak.

Azt mondták, gyorsan kell cselekedni a szemem miatt, különben a csont megsértheti a szemmozgató izmot, és akkor nem tudom mozgatni.

Adrian Newey a Kanadai NagydíjonForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Dan Mullan

„Megkérdeztem, mekkora a kockázata a szemsérülésnek, van-e kockázata az agysérülésnek? Nincs kockázat, nem sok a kockázat, felelték a két kérdésre. 5, esetleg 10%, mondták, amikor számszerűsítve kértem a kockázatot. Ezután szóltam a feleségemnek, hogy juttasson ki onnan."

Newey hozzátette, hogy a baleset nem befolyásolta az életvitelét, nem vett vissza az aktivitásából. „Nagyon fafejű vagyok, nem sok mindent változtatott meg."

A mérnök gyors orvosi ellátásáért sokat tett a Forma-1 korábbi vezére, Bernie Ecclestone, aki előző felesége révén jó kapcsolatokkal rendelkezik Horvátországban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK