Társoldalunk:

Toto Wolff töredelmesen bevallotta: Hiányzik neki Niki Lauda

2022.06.27. 18:30

Niki Lauda több mint három éve halt meg. De Toto Wolff azt mondja, hogy honfitársa hiánya a Mercedesnél még mindig élesen érezhető. Lauda helyét pedig valószínűleg soha senki nem lesz képes átvenni. 

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondása szerint még mindig hiányzik Niki Lauda, mint barát és kolléga, még három évvel a háromszoros világbajnok halála után is. Lauda 2019 májusában hunyt el 70 éves korában, súlyos betegség következtében.
Az 1985-ben véget ért sikerekben gazdag karriert követően Lauda 2012-ben (nem aktívan ténykedő) ügyvezető elnökként csatlakozott a Mercedeshez, és nagy szerepe volt abban, hogy a következő évben Lewis Hamilton a csapathoz került.Lauda állandó figura volt Wolff mellett a Mercedes garázsában egészen 2018-ig, amikor is betegsége miatt már nem tudott megjelenni a versenyeken.
2014-től 2021-ig minden létező bajnoki címet besöpört a Mercedes, akinek idén drámaian visszaesett a versenyképessége és a teljesítménye a Red Bullal és a Ferrival szemben. A Red Bull szakmai tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, hogy Lauda eltűnése óta hiányzik valami a német istállóból, elveszítették a tekintélyüket.Wolff azonban elutasította ezeket az állításokat, és hozzátette, hogy Marko megjegyzései egy kicsit csipkelődőek.
Ez Helmutra vall. Mindig kötekedik, de ez teljesen rendben van.- mondta Wolff az Oe24.at osztrák portálnak Marko állításaira válaszul.
De ami igaz: Niki mindig hiányzik. Hiányzik barátként, vitapartnerként és elnökként is. Higgyék el, szívesebben veszekednék most Nikivel, mint egyedül.

Toto Wolff és Niki Lauda kapcsolata nem csak szakmai volt, hanem sokkal inkább szoros barátság fűzte őket egymáshoz.Forrás: Daimler AG

Wolff a „komfortzónában" érzi magát a viták közepette
Toto Wolff az utóbbi időben a többi csapatfőnök lővonalába került, a pilóták egészségét fenyegető pattogás veszélye miatti vitákban, főként miután Shaila-Ann Raót - Wolff korábbi tanácsadóját - kinevezték az FIA ideiglenes sportért felelős főtitkárává.
Wolff azonban elhárította az aggodalmakat azzal kapcsolatban, hogy mennyire viseli ez meg őt, és hozzátette, hogy élvezte a tárgyalásokat és a csapat többi főnökével való összecsapásokat.
Ez pontosan a komfortzónámban van. Egész életemben mindenki ellenem volt, de én itt működöm a legjobban. - mondta Wolff.
"És ha mindenki ellenem van, az azt jelenti, hogy rátapintottam valami nagyon fontosra."

- fogalmazott sejtelmesen az osztrák csapatfőnök.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK