Vágólapra másolva!
Niki Lauda több mint három éve halt meg. De Toto Wolff azt mondja, hogy honfitársa hiánya a Mercedesnél még mindig élesen érezhető. Lauda helyét pedig valószínűleg soha senki nem lesz képes átvenni. 

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondása szerint még mindig hiányzik Niki Lauda, mint barát és kolléga, még három évvel a háromszoros világbajnok halála után is. Lauda 2019 májusában hunyt el 70 éves korában, súlyos betegség következtében.
Az 1985-ben véget ért sikerekben gazdag karriert követően Lauda 2012-ben (nem aktívan ténykedő) ügyvezető elnökként csatlakozott a Mercedeshez, és

nagy szerepe volt abban, hogy a következő évben Lewis Hamilton a csapathoz került.

Lauda állandó figura volt Wolff mellett a Mercedes garázsában egészen 2018-ig, amikor is betegsége miatt már nem tudott megjelenni a versenyeken.
2014-től 2021-ig minden létező bajnoki címet besöpört a Mercedes, akinek idén drámaian visszaesett a versenyképessége és a teljesítménye a Red Bullal és a Ferrival szemben. A Red Bull szakmai tanácsadója,

Helmut Marko úgy véli, hogy Lauda eltűnése óta hiányzik valami a német istállóból, elveszítették a tekintélyüket.

Wolff azonban elutasította ezeket az állításokat, és hozzátette, hogy Marko megjegyzései egy kicsit csipkelődőek.

- mondta Wolff az Oe24.at osztrák portálnak Marko állításaira válaszul.

Toto Wolff és Niki Lauda kapcsolata nem csak szakmai volt, hanem sokkal inkább szoros barátság fűzte őket egymáshoz. Forrás: Daimler AG

Wolff a „komfortzónában" érzi magát a viták közepette
Toto Wolff az utóbbi időben a többi csapatfőnök lővonalába került, a pilóták egészségét fenyegető pattogás veszélye miatti vitákban, főként miután Shaila-Ann Raót - Wolff korábbi tanácsadóját - kinevezték az FIA ideiglenes sportért felelős főtitkárává.
Wolff azonban elhárította az aggodalmakat azzal kapcsolatban, hogy mennyire viseli ez meg őt, és hozzátette, hogy élvezte a tárgyalásokat és a csapat többi főnökével való összecsapásokat.

- mondta Wolff.

"És ha mindenki ellenem van, az azt jelenti, hogy rátapintottam valami nagyon fontosra."

- fogalmazott sejtelmesen az osztrák csapatfőnök.
Forrás