Társoldalunk:

Red Bull: Verstappen még érettebben vezet 2022-ben

2022.06.27. 11:12

Christian Horner úgy véli, hogy Max Verstappen a 2021-es bajnoki sikere után még nagyobb érettséggel vezet. Pályafutása korábbi éveiben Verstappen arról volt ismert, hogy agresszívan és forrófejűen vezetett amikor versenyeket próbált nyerni, ami időnként a gumifalba történő ütközéssel végződött.

Miután a 2021-es Abu Dhabi szezonzárón drámai csatát követően legyőzte a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, Horner láthatja, hogy 2022-ben Verstappen sokkal érettebben vezet.

Horner: Verstappen határozottan a tapasztalataira épít
„Pokoli munkát végzett tavaly" - mondta Horner az F1 Nation podcastnak.
Gondoljunk csak vissza néhány versenyre, amelyeket hatalmas nyomás alatt teljesített. Austin számomra a szezon kiemelkedő versenyének egyike. De az idei csata ismét kiválónak bizonyul, az autók kicsit közelebbről is követhetik egymást, mint az előző években. Láttuk ezt az eddigi nyolc vagy kilenc verseny során is."Tehát igen, határozottan épít a tavalyi tapasztalataira, és látható, hogy miután megnyerte a világbajnokságot, még érettebben vezet."

Verstappen „kiemelkedő" küzdeni akarását dicsérte Horner
Verstappen tovább növelte előnyét a világbajnokság élén a Kanadai Nagydíj hétvégéjén, miután megszerezte a győzelmet a pole pozícióból. Christian Hornert lenyűgözte, hogy a holland hogyan kezelt minden egyes kialakult szituációt:
"Kiemelkedő volt ezen a hétvégén" - mondta a csapatfőnök.
Azt hiszem, az első szabadedzés legelső körétől fogva a hétvége szinte minden edzését ő vezette. Az a verseny nem volt egyszerű számunkra, mert a VSC-k [virtuális biztonsági autók] valószínűleg a legrosszabbkor jöttek számára, de sikerült megugrania ezt is, és a rá nehezedő nyomás alatt sem roppant össze. Az volt a fontos, hogy megszereztük neki a pályapozíciót a verseny utolsó szakaszában, majd az utolsó VSC után a nyomás legnagyobb lett rajta, hiszen egy nagyon gyors Ferrarit kellett a leintésig a háta mögött tartania.

- fogalmazott a Red Bull csapatfőnöke, aki az elmondottak alapján nem is lehetne elégedettebb Verstappen teljesítményével. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK