Társoldalunk:

Verstappen így áldozta fel a saját versenyét, hogy a csapattársa győzzön - videó

2022.06.28. 07:17

Kormányt ragadott az F1 címvédője a hétvégén is, virtuális bajnokságokban versenyzett a Team Redline csapattal.

A Kanadai és a Brit Nagydíj közti szabad hétvégét sem töltötte vezetés nélkül Max Verstappen, a Forma-1 világbajnoki címvédője a virtuális térben ragadott kormányt és mérkőzött meg szimulátoron másokkal. A holland versenyző előszeretettel tölti szabadidejét ilyesmivel, és ezúttal nem F1-es autókkal gyakorolt, legalábbis a közösségi médiába kikerült felvételeken.

Verstappen az IndyCar bajnokával, Alex Palouval együtt indult a BMW Esports GT-sorozat hatodik állomásán a legendás Spa-Franchorchamps pályán (ide majd a nyári szünet látogat a Forma-1). A holland vezetett először, és az 50. rajtkockából egészen a 8. helyig jött előre a nem épp pancser amatőrökkel teli mezőnyben. A bajnokság Twitter-oldalán "őrületesnek" nevezték a teljesítményét. Váltótársa innen még egy pozíciót szerzett, a páros így a 7. helyen ért célba.

Verstappen egy másik felvétel szerint a virtuális térben versenyző csapatával, a Team Redline-nal máshol is rajthoz állt, és csapatát egy ügyes trükkel juttatta kettős győzelemhez, feláldozva saját 1. helyét is.

Ahogy ezen a videón látható, a holland az élen haladva kicsit elemelte a lábát a gázról, ezzel lassításra kényszerítette a mögötte haladót, az addig 3. Gianni nevű csapattársa pedig mindkettejüket gyorsan kikerülte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK