Társoldalunk:

Ecclestone szerint Wolffnak kezd elege lenni Hamiltonból

2022.06.27. 07:03

Az F1 egykori vezérigazgatója kemény szavakkal illette a hétszeres brit világbajnokot. Ecclestone azt állítja, hogy Toto Wolffnak „kicsit elege van" Lewis Hamiltonból, akiről azt gondolja, hogy 2022-ben nem is próbálkozik jó teljesítményt nyújtani.

Nem volt könnyű szezonkezdet a Mercedes számára, de úgy tűnik, Hamilton többet szenved az autóval, mint George Russell, hiszen a fiatal pilóta az eddigi kilenc futamból hét versenyen végzett a csapattársa előtt. Hamilton ugyan szerződést hosszabbított, ami szerint 2023 végéig folytatja a versenyzést a Mercedesnél, Ecclestone mégis esélyt lát arra, hogy a hétszeres világbajnok hamarabb távozik a Forma-1-ből.
Lewis eladhatja a pozícióját Totónak. Ennyit keresek most, lelépek, és odaadom annak a felét, amit a teljes szezonért kapnék. Toto mehet és megkötheti az egyik varázsüzletét a sok közül, ami a tarsolyában van. Kevesebb pénzt ajánlhat valakinek, és megtarthat 20 millió fontot.-  mondta Ecclestone a Daily Mailnek.
Senkinek nem kell ilyen tanácsokkal ellátnia Totót, mert ő már gondolt erre. Lewis valószínűleg abbahagyná a versenyzést ilyen feltételek mellett."Nem tudom, hogy miért öltözködik azokba a vicces ruhákba. Fizetnek neki érte? Vagy azért csinálja, hogy észrevegyék? Talán az utóbbiról lehet szó."

Ecclestone Hamiltonról: Nem hiszem, hogy túlságosan érdekli már a versenyzés
Ecclestone meglepődött, hogy Russell az idei szezon során már hétszer is legyőzte Hamiltont, és úgy gondolja, hogy a hétszeres világbajnok már nem tesz annyi erőfeszítést a pályán, mint korábban.
Nem gondoltam, hogy Russell ennyire jól fog teljesíteni, de kiváló munkát végez. Meg vagyok lepődve. Vagy az is lehet, hogy nem Russell teljesít ennyire kiemelkedően, hanem Lewis végez rossz munkát? Egy kicsit mindkettő.- mondta az F1 korábbi vezérigazgatója.
"Totónak meglehetősen elege van Lewisból. Nem látnám, hogy próbálkozna jobb lenni, önök igen? Fogalmazzunk másképp: úgy tűnik, Lewist nem zavarja, hogy folyamatosan alulteljesít.

Bernie Ecclestone szerint Hamilton elveszítette a képességét arra, hogy ismét a győzelemért legyen képes harcolniForrás: Getty Images/2015 Getty Images/Mark Thompson

„Ez egyáltalán nem vall rá. Versengő természete van, amihez képest túl könnyedén veszi a sorozatos rossz teljesítményt. Nem hiszem, hogy aktívan segíti George-ot. Nem hiszem, hogy bármit is csinálna. Nem hiszem, hogy túlságosan érdekli. Nem hajlandó annyi erőfeszítést tenni a győzelemért, mint amit a korábbi években megszoktunk tőle."

Hamilton hátfájdalmait is megkérdőjelezi
A hétszeres világbajnok az Azerbajdzsáni Nagydíjon sokat beszélt a hátfájdalmairól, miután a W13-ban végig pattogott az egész hétvégén. Úgy tűnt, hogy a brit alig tudott kiszállni az autójából a verseny végén, de Ecclestone kétségbe vonta, hogy Hamilton mennyit szenvedett valójában.
"Az egész egy nagy kamu" - kommentálta az ügyet Ecclestone.
George magasabb, mint Lewis. Ha ez bárkinek erős fájdalmakat okozott volna, akkor az George lett volna. Egy kis Nigel Mansell féle színészkedést érzek a dologban. Nigel kiszállna az autóból, és úgy dörzsölné a bal lábát, mintha eltörte volna. A következő pillanatban pedig már a jobb lábát fájlalná.

- fejtette ki a véleményét Hamilton idei teljesítményéről Bernie Ecclestone. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK