Hivatalosan is elkelt egy újabb ülés 2023-ra

Forma-1, Olasz Nagydíj, Pierre Gasly, Alpha Tauri
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Race winner Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 06, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, amit a Kanadai Nagydíjon már Franz Tost csapatfőnök bejelentett: Pierre Gasly 2023-ban is a Scuderia AlphaTauri versenyzője lesz. Gasly szerződéshosszabbításával már csak nyolc hely kiadó a jövő évi mezőnyben.

Azok után, hogy Sergio Pérez a Monacói Nagydíjat megelőzően szerződést hosszabbított a Red Bull-lal, egyértelművé vált, hogy a bikások korábbi pilótája számára a fiókcsapat marad az egyedüli opciónak 2023-tól. Péntek reggel hivatalossá is vált: Pierre Gasly valóban az AlphaTauriban folytatja jövőre is.

Franz Tost csapatfőnök már a Kanadai Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón is biztosra mondta a francia pilóta helyét 2023-tól, biztossá azonban csupán ma vált.

„Nagyon örülünk, hogy megerősíthetjük, hogy Pierre velünk marad 2023-ban is. Egyértelműen az F1 legjobb és legversenyképesebb pilótái közé tartozik, aki a nálunk eltöltött idő alatt is bizonyította képességeit – mondta Tost. – Kétségtelen, hogy Pierre komoly szerepet játszhat abban, hogy a csapatnak jövőre sikeres szezonja legyen. A mi feladatunk, hogy versenyképes autót biztosítsunk neki ahhoz, hogy továbbra is kiváló eredményeket produkálhasson."

Gasly a 2020-as Olasz Nagydíjon aratott győzelmével tette le a védjegyét igazán a sportágban Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Gasly 2017 vége óta az F1 tagja, ahol 2019 első felében a Red Bull pilótája volt, a maradék időben azonban az AlphaTauri (korábban Toro Rosso) csapatát erősítette. Az új megállapodásról a bejelentés óta a huszonhat éves pilóta is elmondta a véleményét.

„Öt éve vagyok ennél a csapatnál, és büszke vagyok a közösen megtett útra és az elért fejlődésre. Örülök, hogy a Scuderia AlphaTauri csapatánál maradhatok – mondta Gasly. – Az idei új szabályozás új kihívások elé is állít bennünket, és az, hogy a következő 18 hónapra a csapattal közösen tervezhetjük a fejlődésünket, jó alapot jelent a jövőre nézve."