Társoldalunk:

Hivatalosan is elkelt egy újabb ülés 2023-ra

2022.06.24. 11:39

Hivatalossá vált, amit a Kanadai Nagydíjon már Franz Tost csapatfőnök bejelentett: Pierre Gasly 2023-ban is a Scuderia AlphaTauri versenyzője lesz. Gasly szerződéshosszabbításával már csak nyolc hely kiadó a jövő évi mezőnyben.

Azok után, hogy Sergio Pérez a Monacói Nagydíjat megelőzően szerződést hosszabbított a Red Bull-lal, egyértelművé vált, hogy a bikások korábbi pilótája számára a fiókcsapat marad az egyedüli opciónak 2023-tól. Péntek reggel hivatalossá is vált: Pierre Gasly valóban az AlphaTauriban folytatja jövőre is.

Franz Tost csapatfőnök már a Kanadai Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón is biztosra mondta a francia pilóta helyét 2023-tól, biztossá azonban csupán ma vált.

„Nagyon örülünk, hogy megerősíthetjük, hogy Pierre velünk marad 2023-ban is. Egyértelműen az F1 legjobb és legversenyképesebb pilótái közé tartozik, aki a nálunk eltöltött idő alatt is bizonyította képességeit – mondta Tost. – Kétségtelen, hogy Pierre komoly szerepet játszhat abban, hogy a csapatnak jövőre sikeres szezonja legyen. A mi feladatunk, hogy versenyképes autót biztosítsunk neki ahhoz, hogy továbbra is kiváló eredményeket produkálhasson."

Gasly a 2020-as Olasz Nagydíjon aratott győzelmével tette le a védjegyét igazán a sportágbanForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Gasly 2017 vége óta az F1 tagja, ahol 2019 első felében a Red Bull pilótája volt, a maradék időben azonban az AlphaTauri (korábban Toro Rosso) csapatát erősítette. Az új megállapodásról a bejelentés óta a huszonhat éves pilóta is elmondta a véleményét.

„Öt éve vagyok ennél a csapatnál, és büszke vagyok a közösen megtett útra és az elért fejlődésre. Örülök, hogy a Scuderia AlphaTauri csapatánál maradhatok – mondta Gasly. – Az idei új szabályozás új kihívások elé is állít bennünket, és az, hogy a következő 18 hónapra a csapattal közösen tervezhetjük a fejlődésünket, jó alapot jelent a jövőre nézve."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK