Társoldalunk:

Rangos kitüntetést kap Michael Schumacher

2022.06.22. 17:00

Szülővárosa, Kerpen tartományában úgy ismerik el sportolói és szociális tevékenységét, hogy megkapja a legmagasabb rangú kitüntetést.

Szülővárosa, Kerpen tartományában, Észak-Rajna-Vesztfáliában állami kitüntetést adnak Michael Schumachernek "kimagasló sportolói eredményeiért és a szülőföldjéért tett példamutató szociális tevékenységének elismeréseként." Ez a legrangosabb tartományi elismerés, és minden évben csak egy személy kapja meg.

Hendrik Wüst tartományi miniszterelnök meghatóan beszélt a Forma-1 hétszeres világbajnokáról, aki 2013-ban szenvedett súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet és vált lényegében magatehetetlenné.

Michael SchumacherForrás: AFP/Fred Dufour

Michael Schumacher kivételes autóversenyző, milliók hőse. Nagyszerű sportember és támogatja a jó ügyeket, ami túllépi Észak-Rajna-Vesztfália tartomány határait is.

– fogalmazott Twitteren. – Örülök, hogy neki adhatom a Staatspreis-t [az állami kitüntetést]."

Július 20-án nyújtják át az elismerést Kölnben Schumacher feleségének és két gyermekének, köztük természetesen az F1-ben versenyző Micknek. A rendezvényen jelen lesz Michael korábbi csapatfőnöke, Jean Todt is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK