Társoldalunk:

Megsérült Pérez nyaka a balesetben

2022.06.22. 14:05

Megsérültek a nyakizmai az időmérőn elszenvedett balesetben, a fájdalmak leküzdéséért és azért dolgozik, hogy a következő versenyen már tökéletes állapotban vezessen.

Sergio Pérez megtartotta a 2. helyet a bajnokságban a Kanadai Nagydíj után, de ehhez jócskán kellett Charles Leclerc rajtbüntetése, ami miatt a ferraris nem hozott elég pontot rajta. Pérez ezúttal csalódást keltő hétvégét zárt: az időmérőn kicsúszott a vizes pályán és a falnak ütközött, így nem jutott be a Q3-ba, majd a futamon korán elromlott a váltója.

A mexikói ráadásul azóta sem tudott teljesen megszabadulni az időmérőn elszenvedett baleset egyik ártalmától, a nyakfájástól. „Egy ilyen rossz hétvégét követően mindig rossz a következő hét eleje, de rendben vagyok. Gyógyul a nyaksérülésem, miután eléggé befeszültek az izmok a balesetben" – nyilatkozta Pérez a Fox Sportsnak.Ezt akkor nem éreztem, de később nagyon fájt.

Pérez balesete a kanadai időmérőnForrás: AFP/Geoff Robins

„Ugyanakkor összességében rendben vagyok. Azon dolgozok, hogy helyreálljon a nyakam. Nem is edzek mást, csak a nyakamat kezeltetem, hogy 100%-os állapotban legyek Silverstone-ban."

Csapattársa, Max Verstappen közben újabb győzelmével tovább növelte az előnyét a tabellán, így a mexikói pilóta távolabb került a vb-címről szőtt álom megvalósulásától.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK