Megsérült Pérez nyaka a balesetben

Forma-1, Sergio Pérez, Red Bull, Kanadai Nagydíj 2022, szombat
Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez is helped by crews after hitting the wall during the qualifying session for the Canada Formula 1 Grand Prix on June 18, 2022, at Circuit Gilles-Villeneuve in Montreal. (Photo by Geoff Robins / AFP)
Vágólapra másolva!
Megsérültek a nyakizmai az időmérőn elszenvedett balesetben, a fájdalmak leküzdéséért és azért dolgozik, hogy a következő versenyen már tökéletes állapotban vezessen.

Sergio Pérez megtartotta a 2. helyet a bajnokságban a Kanadai Nagydíj után, de ehhez jócskán kellett Charles Leclerc rajtbüntetése, ami miatt a ferraris nem hozott elég pontot rajta. Pérez ezúttal csalódást keltő hétvégét zárt: az időmérőn kicsúszott a vizes pályán és a falnak ütközött, így nem jutott be a Q3-ba, majd a futamon korán elromlott a váltója.

A mexikói ráadásul azóta sem tudott teljesen megszabadulni az időmérőn elszenvedett baleset egyik ártalmától, a nyakfájástól. „Egy ilyen rossz hétvégét követően mindig rossz a következő hét eleje, de rendben vagyok. Gyógyul a nyaksérülésem, miután eléggé befeszültek az izmok a balesetben" – nyilatkozta Pérez a Fox Sportsnak.

Pérez balesete a kanadai időmérőn Forrás: AFP/Geoff Robins

„Ugyanakkor összességében rendben vagyok. Azon dolgozok, hogy helyreálljon a nyakam. Nem is edzek mást, csak a nyakamat kezeltetem, hogy 100%-os állapotban legyek Silverstone-ban."

Csapattársa, Max Verstappen közben újabb győzelmével tovább növelte az előnyét a tabellán, így a mexikói pilóta távolabb került a vb-címről szőtt álom megvalósulásától.