Társoldalunk:
Hírlevél

A Red Bullnak egyre nehezebb lesz elérni a rekordot

2022.06.23. 07:57

Christian Horner a következő pályán, Silverstone-ban minden korábbinál szorosabb küzdelemre számít csapata és a Ferrari között, valamint nagyon erős teljesítményt vár a Mercedestől is. A csapatok szintjén a sorozatban szerzett futamgyőzelmek rekordjától még 5 siker választja el őket.

Soknak érzi az ember, hogy a Red Bull zsinórban hat futamon át nyert, de a Forma-1 rekordjától még messze jár a sorozatban szerzett győzelmeket tekintve: ezt 1988-ban 11 győzelemmel állította fel a McLaren. Dominanciája idején a Ferrari és a Mercedes 10-ig jutott, utóbbi csúcsbeállítása előtt pont Max Verstappen törte meg a szériát a 2016-os Spanyol Nagydíjon az első sikerével.

Max Verstappen újabb győzelmet szerzett a hétvégénForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Clive Mason

A Red Bull Sebastian Vettellel 9-szer nyert egymás után 2013-ban, jelenleg tehát fennállásuk második legjobb időszakát élik ebből a szempontból. Christian Horner ugyanakkor korántsem érzi úgy, hogy innentől sínen vannak.

„Szeretném folytatni a győzelmi sorozatot, de ez minden egyes versenyen egyre nehezebb lesz" – idézte a Racingnews365.com.Emlékezzenek, mekkorát fordult a bajnokság menete Ausztrália után, hogy akkor hol tartottunk, és most hol tartunk.„Ez mutatja, milyen gyorsan változhat a helyzet. Max csúcsformába lendült, most már az autó is jobban az ínyére való."

Verstappen nagyszerű formába lendült, előnye egyre nő a bajnokságbanForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Dan Mullan

A Red Bull csapatfőnöke a következő pályán nagyobb csatára számít, mint Kanadában vagy az előtte lévő versenyeken. „Azt hiszem, a Mercedes és a Ferrari is gyors lesz Silverstone-ban – mondta Horner. – Inkább nekünk lesz kemény dió ez a pálya, a vonalvezetésből adódóan."Hihetetlen, hogy sorozatban hatszor nyertünk, de ezen helyszínek mindegyikénél nehezebb feladatot jelent Silverstone.Amelyen a gyors kanyaroké, ezzel együtt az aerodinamikáé a főszerep, nem az autó lassú kanyarokban mutatott tempója számít leginkább.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK