Társoldalunk:

Schumacher válaszolt a motivációját firtató kérdésre

2022.06.22. 10:41

Kanadában műszaki hiba akadályozta meg első pontjai megszerzésében, de igyekszik a pozitívumokra koncentrálni. Megkérdezték tőle, hogy a motivációjából nem veszített-e az újabb csalódás miatt.

Idén többször harmatosan szerepelt Mick Schumacher, és volt, hogy saját meggondolatlansága, ütközés miatt nem szerzett pontot, de Montrealban az időmérőn bejutott a Q3-ba és jó úton járt első pontjai felé. A Kanadai Nagydíjon azonban önhibáján kívül esett el a pontszerzés lehetőségétől, a verseny első harmadában hidraulikai hiba miatt kényszerült kiállni jó pozícióból. 

A Haas német versenyzője nem keserítette el túlságosan a kiesés, és már előre tekint. „Természetesen nagyon bosszantó, ami történt, de előfordul. Ilyen a Forma-1. Le kell nyelnünk ezt a pirulát. Ugyanakkor ismét rengeteg pozitívumot vihetünk magunkkal, izgatottan várom a következő versenyt” – mondta.

Mick Schumacher csatázik George Russell Mercedesével KanadábanForrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images

„Mindig tudtuk, hogy megvan a tempónk, csak volt pár nehéz futamunk. Jó, hogy legalább egy jó időmérőnk is volt, a versenyen szintén szép tempót diktáltunk. Semmilyen fejlesztést sem hoztunk ide, az autó lényegében ugyanolyan, mint a szezon elején, mégis remekül teljesítünk. Ez nagyon kedvező.”

Nyilván nehezebb megemészteni, amikor pontszerző helyről esünk ki. Sosem kellemes, de ez van.A leintés után megkérdezték tőle, nem árt-e a motivációjának az újabb csalódás, de erre határozott nemmel felelt. „Azért vagyok itt, mert imádom ezt a sportot. Imádok vezetni. Persze meg akarjuk szerezni a jutalmat a harcért, de ez most sajnos nem jött össze. De biztos vagyok benne, hogy lesznek még lehetőségeink” – vélte.

Mick Schumacher a kanadai verseny előttForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Valamikor fordulni fog a szerencsém, remélem.A Haas már bejelentette, hogy július végéig nem vet be nagyobb fejlesztést. Eleve úgy tervezték, hogy majd Franciaországban tesznek ilyet, de ellenőrizni akarták a szélcsatorna működésének helyességét, így egy héttel csúszik az új csomag érkezése. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK