Beperli volt csapatát a kirúgott orosz F1-es pilóta

Forma-1, teszt, Barcelona 3. nap, Nyikita Mazepin, Haas
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 25: Nikita Mazepin, Haas F1 Team during the Barcelona February testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on Friday February 25, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Carl Bingham / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Még mindig nem kapta meg a szerződésben foglalt összeget a Haastól, ezért a szezon előtt a háború miatt menesztett Nyikita Mazepin jogi képviselőivel a bírósághoz fordul.

Miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, a Haas megvált orosz főszponzorától és orosz pilótájától, Nyikita Mazepintől. Az Uralkali már jogi vitába szállt a döntés miatt a csapattal, és most Mazepin is ezt teszi, mert elmondása szerint tartoznak neki. „A szerződésem felbontásakor a Haas hátralékban volt a fizetésemmel, és még mindig nem utalták át" – jelentette ki az RBC-nek.

„Két különböző szerződésről beszélünk. Azzal, hogy felbontották az egyezsége névadó szponzorral, annak még nem volt közvetlen hatása a jövőmre a csapatnál. Szóval két, egymástól független döntést kellett hozniuk. Nem kaptam meg a pénzem, ezért a bírósághoz fordulunk."

Nyikita Mazepin a szezon előtti teszten a Haas autójában Forrás: Carl Bingham / LAT Images/Motorsport Images

Szerinte úgy lett volna tisztességes az elválás, ha ugyanúgy megkapta volt a pénzét, mint a törölt Orosz Nagydíj szervezője a Forma-1 vezetésétől. Mazepin most már hajlandó eleget tenni annak a feltételnek, hogy egy dokumentumot aláírva semleges színekben indulva álljon rajthoz FIA által szervezett eseményeken. A becslések szerint 2021-ben a fizetése 1 millió dollár körüli volt a Haasnál.