Társoldalunk:

Beperli volt csapatát a kirúgott orosz F1-es pilóta

2022.06.22. 07:34

Még mindig nem kapta meg a szerződésben foglalt összeget a Haastól, ezért a szezon előtt a háború miatt menesztett Nyikita Mazepin jogi képviselőivel a bírósághoz fordul.

Miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, a Haas megvált orosz főszponzorától és orosz pilótájától, Nyikita Mazepintől. Az Uralkali már jogi vitába szállt a döntés miatt a csapattal, és most Mazepin is ezt teszi, mert elmondása szerint tartoznak neki. „A szerződésem felbontásakor a Haas hátralékban volt a fizetésemmel, és még mindig nem utalták át" – jelentette ki az RBC-nek.

Csupán arról a tényről beszélek, hogy a szerződési kötelezettségeket nem teljesítették.„Két különböző szerződésről beszélünk. Azzal, hogy felbontották az egyezsége névadó szponzorral, annak még nem volt közvetlen hatása a jövőmre a csapatnál. Szóval két, egymástól független döntést kellett hozniuk. Nem kaptam meg a pénzem, ezért a bírósághoz fordulunk." 

Nyikita Mazepin a szezon előtti teszten a Haas autójábanForrás: Carl Bingham / LAT Images/Motorsport Images

Szerinte úgy lett volna tisztességes az elválás, ha ugyanúgy megkapta volt a pénzét, mint a törölt Orosz Nagydíj szervezője a Forma-1 vezetésétől. Mazepin most már hajlandó eleget tenni annak a feltételnek, hogy egy dokumentumot aláírva semleges színekben indulva álljon rajthoz FIA által szervezett eseményeken. A becslések szerint 2021-ben a fizetése 1 millió dollár körüli volt a Haasnál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK