Sainz: Én voltam a leggyorsabb a futamon

Forma-1, Kanadai Nagydíj, Carlos Sainz, Ferrari
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz races during the Canada Formula 1 Grand Prix on June 19, 2022, at Circuit Gilles-Villeneuve in Montreal. (Photo by Geoff Robins / AFP)
Vágólapra másolva!
Továbbra is várnia kell az első győzelmére a Ferrari spanyol pilótájának, de önbizalmat ad neki a folytatásra, hogy bár kikapott Max Verstappentől, magát érezte a leggyorsabbnak a versenyen. Úgy véli, a futam végi fordulat nélkül a hátrányosabb helyzetben legyőzte volna riválisát.

A Kanadai Nagydíj Max Verstappen és Carlos Sainz csatáját hozta. A stratégiai lépések miatt szinte folyamatosan hol egyikük, hol másikuk állt előnyösebb helyzetben, és az utolsó körökben a frissebb gumik révén az üldöző spanyol lapjai voltak jobbak. A ferraris mindent megtett, hogy megszerezze első győzelmét a Forma-1-ben, ám nem járt sikerrel. Emiatt kicsit csalódott, de az összképet nézve sok jót is lát.

„Vegyesek az érzéseim. A végén nagy közel álltam az 1. helyhez. Azt hiszem, idén először én voltam a leggyorsabb a pályán, a határig nyomtam, nyomás alá helyeztem Maxot és bíztam benne, hátha hibázik" – értékelt a televíziós interjúzónában.

Sainz a Kanadai Nagydíjon Forrás: AFP/Geoff Robins

„Ennél nagyobb különbségre van szükség hozzá. Közel jártam néhányszor, kár, hogy nem sikerült, ugyanakkor a pozitívumokat viszem magammal. Megvolt a tempóm, jól éreztem magam az autóban."

„Magamat éreztem a leggyorsabbnak a pályán, a végén a leggyorsabb kör is az enyém lett. Nagyon keményen nyomtam a gázt, közel kerültem a falakhoz, támadtam a kerékvetőket. Ez önbizalmat ad a jövőre. Kár, hogy nem jött össze a győzelem úgy, hogy az enyém volt a legjobb tempó."

Háromszor rendeltek el biztonsági autós fázist virtuális vagy tényleges formában, ezek folyamatosan átrendezték az esélyességi viszonyokat Verstappen és Sainz esetében. Az utolsó kényszerlassítás előtt a spanyol állt az 1. helyen és a Red Bull kezdte üldözni frissebb gumin, de mivel a pályára vezényelt Safety Car eltüntetett minden különbséget, a Ferrari úgy döntött, kihívja újabb kerékcserére Sainzot, hogy megint ő legyen kedvezőbb helyzetben.

Sainz a Kanadai Nagydíj előtti parádén Forrás: AFP/Geoff Robins

A spanyol úgy véli, Verstappen nem talált volna fogást rajta, ha elmarad az utolsó fordulat.

– mondta. Főnöke, Mattia Binotto is elégedett volt a teljesítményével. „Jó versenyt futott, erős tempót diktált. Futamról futamra nő az önbizalma, javul, csak idő kérdése [az első győzelem], hamarosan meglesz. Nagyon tetszett, ahogy vezetett" – nyilatkozta a Skynak.