Társoldalunk:

Pérez cserben hagyta saját csapatát, Verstappen felkészülten várja Alonsót

2022.06.19. 09:02

Sergio Pérez magára vállalta a felelősséget a Kanadai Nagydíj időmérőjén történt balesetéért, és elnézést kért a Red Bulltól. Max Verstappen tudja, hogy Fernando Alonso jól szokott rajtolni, és örül, hogy olyasvalakivel együtt indulhat az első sorból, akit gyerekként nagyon tisztelt.

A Kanadai Nagydíj időmérője után a Red Bull vezérkarának alighanem az egyik szeme sír, a másik nevet. Max Verstappen ugyanis óriási fölénnyel szerezte meg a pole pozíciót a változó körülmények között, Sergio Pérez viszont már a Q2-ben kiesett, miután összetörte az autót. 

Pérez magára vállalta a felelősséget balesetéért - GalériaForrás: AFP/Geoff Robins

A mexikói pilóta a 3-as kanyarban hibázott, aminek következtében balesetet szenvedett. Bár a tempó nem volt túl nagy, ahhoz éppen elegendőnek bizonyult, hogy ne tudjon visszatolatnia, ahogyan azt pár pillanattal korábban Alexander Albon megtette. A háromszoros futamgyőztes így csak a tizenharmadik pozícióból kezdheti meg a versenyt.

Trükkösek és nehezek voltak [a körülmények], de én hibáztam [a balesetnél], úgyhogy elnézést kérek a csapattól, amiért cserben hagytam őket – nyilatkozta a Sky Sportsnak. –Holnap mindent megteszek, remélem, hogy az autó is rendbe hozható, és komoly pontokat tudunk szerezni.”

Pérez hibájában közrejátszhatott, hogy ő azon pilóták közé tartozott, akik a Q2 elején az intermediate abroncsokon jöttek ki. A 32 éves versenyző elárulta, a végzetes rontása előtt nem sokkal is bakizott egyet, aminek közvetett hatása lehetett a balesetére. „A tízes kanyarban volt egy elfékezésem az [incidens] előtti körben, így talán a gumik is rossz állapotban voltak, és amikor a hármas kanyarban próbáltam fékezni, már késő volt” – magyarázta.

Ennek eredményeképpen Pérez csupán a mezőny második feléből indul. Szerencséjére ugyanakkor száraz futam várható, így minden bizonnyal ki tudja aknázni a Red Bull fölényét a közvetlenül előtte lévőkkel szemben, és ha nem éri balszerencse, akkor minimum egy erős pontszerző helyet csíphet meg. „Gyorsabb és jobb versenytempójú az autónk, mint az előttünk indulóknak, úgyhogy az első körtől az utolsóig az a feladat, hogy minimalizáljuk a károkat” – foglalta össze a tennivalót.

Verstappen összességében és változó időjárási körülmények között is idénybeli második pole-ját szerezte meg. Mindez nem volt meglepetés, főleg azok után, hogy Charles Leclerc-t a rajtrács végére száműzték, és a monacói pilóta a Q2-re már ki sem jött, a mellőle induló versenyző személye viszont nagyon is az. A második helyet ugyanis Fernando Alonso szerezte meg, aki a leintés utáni interjúk során kijelentette, hogy támadni fog. A címvédő azonban szintén résen lesz. 

Verstappen örül, hogy Alonso indulhat mellőleForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Dan Mullan

Fernando és én régen álltunk egymás mellett a rajtrácson – jelentette ki. – Fiatal gyerekként csodáltam őt, amikor a Forma-1-et néztem, és ő ott volt elöl, futamokat és bajnokságokat nyert, szóval nagyszerű, hogy az első sorban állhatok vele. Persze idősödik, de még mindig gyors. Tudom, hogy jól szokott rajtolni, úgyhogy felkészült leszek.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK