Társoldalunk:
Hírlevél

Schumacher édesanyja és barátnője előtt mutatta meg, hogy mire képes

2022.06.19. 12:16

Mick Schumacher pályafutása legjobb kvalifikációs helyezését érte el a Kanadai Nagydíj időmérőjén, amit édesanyjával, barátnőjével, valamint édesapja menedzserével ünnepelt. A közvetlenül előtte végző Kevin Magnussen, illetve Günther Steiner csapatfőnök szintén örült az eredménynek, utóbbi reméli, hogy mindezt sikerül pontokra váltaniuk.

A Haas történetének egyik legjobb kvalifikációját teljesítette a Kanadai Nagydíj időmérőjén, hiszen Kevin Magnussen és Mick Schumacher révén kisajátították a harmadik rajtsort. Az amerikai istálló az imolai hétvége után ismét megmutatta, hogy esőben mennyire jól működik az autója.

Schumacher édesanyja, barátnője és édesapjának menedzsere is ott van a helyszínen

A német pilótának kifejezetten jól jött ez az eredmény, hiszen az elmúlt hetekben egyre erősebbé váltak azok a hangok, hogy balesetei miatt nyomás alá került, és veszélyben van az F1-es ülése. A 23 éves versenyző még úgy is jó eredményt ért el, hogy nem minden alakult ideálisan számára.

Nagyszerű volt az autó, főleg esős körülmények között – nyilatkozta a Sky Sportsnak. –Bárhova is mentem a kocsival, mindenhol találtam tapadást, és nyilvánvalóan ezt akartam. Sajnos az utolsó szett gumikon talán Carlos [Sainz] miatt le kellett lassítanom, és egy kicsit lehűltek, ami az egyes kanyarban nem segített, de addig nagyon elégedett voltam. Ez olyasmi, amire építhetek, és amiből fejlődhetek.”

Mint kiderült, több, Schumacherhez közel álló ember kilátogatott Montrealba. Az F1 közösségi médiás felületeire ugyanis kikerült egy videó, amelyben édesanyjával, Corinna Schumacherrel, barátnőjével, Justine Huysmannal, majd édesapja, Michael Schumacher menedzserével, Sabine Kehmmel ölelkezik. A Haas versenyzője tehát a legjobb alkalommal adott csattanós választ a kritikákra.

Mindig is szerettem vizes körülmények között versenyezni, gyorsan hajtani, és keresni a határokat – magyarázta. – Egy ilyen pályán különösen nagy lehetőség van arra, hogy a versenyzők megmutassák, mire képesek. Úgy éreztem, hogy ez nekem most sikerült.”

Az imolai időmérőn megszerzett negyedik helye után Magnussen ezúttal az ötödik pozícióból rajtolhat. A dán versenyző szintén lubickolt a nedves pályán, és kiemelte, hogy a körülmények folyamatosan változtak, így nekik is gyorsulniuk kellett. 

Magnussen ismét remekül szerepelt esőben - GalériaForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Clive Rose

„Ebben reménykedtünk – szögezte le. – Imolában már láttuk, hogy szeretjük ezeket a körülményeket, és most elvégeztük a munkát. Az egész arról szólt, hogy folyamatosan egyre jobb köröket futottunk, mivel a pálya állapota javult és javult, így végig hajtani kellett. Nagyon élvezetesek ezek a körülmények. Mick is nagyszerű munkát végzett a hatodik hely megszerzésével, így az ötödik és a hatodik pozícióban leszünk. Ez nagyszerű teljesítmény a csapattól, nagyon boldog vagyok miattuk.”

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szintén elégedetten értékelt. Az olasz szakember rámutatott, hogy a harmadik gyakorláson még nem minden ment tökéletesen hasonló körülmények között, de aztán már-már tökéletesen teljesítettek.

Szerintem az egész csapat nagyszerű munkát végzett, mert nyugodtak maradtunk, végrehajtottuk a feladatot, és nem hibáztunk – vélekedett. – Tudjuk, hogy esőben nem vagyunk rosszak, és ezúttal mindkét autót haza tudtuk hozni. Úgy tűnik, hogy a hűvösben működésre tudjuk bírni a gumikat. A harmadik szabadedzésen ez nem jött össze az intermediate-ekkel, ezért változtattunk az autón, és működött. Nagyon boldog vagyok az egész csapat miatt.”

A Haas esetében azonban hatványozottan igaz, hogy a rajtpozíció semmire nem garancia. Monacóban például kettős kiesést produkáltak, de az elmúlt időszakban az összes többi futamon is legalább az egyik autóval történt valami, legyen az vezetői vagy műszaki hiba. Steiner bízik benne, hogy ezúttal pontokra tudják váltani a szombati eredményt.

Először is célba kell érnünk, mert a legutóbbi futamokon ez legalább az egyik autóval nem sikerült – szögezte le. – Igyekeznünk kell megtartani a pozíciókat, ha pedig előttünk történik valami, az annál jobb. Ugyanakkor én már azzal is rendkívül boldog lennék, ha megőriznénk ezeket a helyeket.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK