Társoldalunk:
Hírlevél

Pérez hiszi, hogy idén világbajnok lehet

2022.06.19. 16:02

A Red Bull pilótája a balszerencséi és a csapatutasítások ellenére harcban van a világbajnoki címért, amit hisz, hogy megszerezhet. A motivált és hazájára roppantul büszke mexikói túl a harmincon kapott esélyt, hogy teljesítse álmait, és a Kanadai Nagydíjat megelőzően elárulta, hogy mindent meg is tesz az érdekében.

A bahreini műszaki hibája óta egy első, négy második és két negyedik hely Sergio Pérez mérlege a futamokon, a kiegyensúlyozottsága miatt pedig mindössze huszonegy pont a hátránya csapattársával, Max Verstappennel szemben. Ráadásul Dzsiddában balszerencséje volt a biztonsági autós fázissal, míg Barcelonában és Bakuban is úgy ért célba a holland mögött, hogy a rádión keresztül utasítást kapott, hogy ne is próbálja megelőzni a címvédőt. A mexikói rendületlenül bízik abban, hogy ő lehet 2022 világbajnoka.

Pérez eltökélten hiszi, hogy 2022 végén az övé lehet a világbajnoki címForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Dan Mullan

Azért vagyok itt, mert hiszem, hogy világbajnok lehetek. Ezért kelek fel minden reggel. Ha megelégednék a második hellyel, inkább otthon kéne maradnom. Nyerni akarok, és hiszem, hogy képes is vagyok rá. Ez a motiváció vezérel, ezért vagyok itt" – nyilatkozta Pérez.

A mexikóinak a monacói hétvégéje alakult különösen jól, hiszen amellett, hogy megszerezte pályafutása harmadik futamgyőzelmét, 2024-ig szóló szerződést is aláírt a Red Bull-lal. A harminckét éves pilóta úgy érzi, rá is szolgált a bizalomra.

Úgy gondolom, rendkívül magas szinten vezetek. Ha egész héten, és egész szezonban fenn tudom ezt tartani, akkor nyitva áll az ajtó a vb-címért zajló küzdelemben. Óriási kihívás, és egyben hatalmas lehetőség is a karrieremben – állította Pérez, majd rátért az idény elemzésére. – Az év eleje jobban sikerült, mint ahogy elképzeltem. Volt gondunk a megbízhatósággal, balszerencse is ért minket, de összességében nagyon versenyképesek voltunk. Elbeszélgettem a csapattal [az utasításokkal kapcsolatban, miszerint ne harcoljon Verstappennel], de ha valamit mondanak, megteszem, hisz nem lenne értelme ellenkezni."

Kanadában sok versenytársához hasonlóan nem hagyhatta ki, hogy hokiütőt fogjon

Sergio Pérez sikere Monte-Carlóban azt jelentette, hogy felülmúlta az eddigi egyetlen mexikói futamgyőztest a Forma-1 történetében, hiszen Pedro Rodrígueznek két győzelem jutott az ötvenöt nagydíján. A Red Bull pilótáját megkérdezték, hogy mit gondol erről a statisztikáról, ám ő nem lelkesedett az összehasonlításért, és inkább arról beszélt, hogy örülne egy másik aktív mexikói versenyzőnek a sportágban.

„Nem szeretem, ha összehasonlítanak a honfitársaimmal. Mexikóiként büszke vagyok arra, amit mások elértek, és arra is, amit én elértem. Nem érdekel, hogy én vagyok-e a legjobb, vagy sem. Az a fontos, hogy büszkék legyünk egymásra – mondta Pérez. – Sok tehetség van a hazámban, és nagyon örülnék, ha valaki még nálam is jobban teljesítene, rendkívül büszke lennék rá."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK