Társoldalunk:

A képmutató Vettelt bírálja a kanadai miniszter

2022.06.18. 20:11

A környezetvédelem mellett gyakran felszólaló pilóta egy olyan pólóval váltotta ki Alberta energiaügyi miniszterének haragját, amely az állam olajkitermelését sértette. Sonya Savage szerint az Aramco által támogatott Aston Martin versenyzőjétől hatalmas képmutatás a környezetvédelem mellett kampányolni.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel már korábban sem tartotta kordában a véleményét a környezetvédelemről és a klímaváltozásról, az elmúlt hónapban is beszélt a témáról a nyilvánosságnak.

Az e heti Kanadai Nagydíjra egy "Stop Mining Tar Sands" ["Stop az olajhomok-bányászatra"] és "Canada's Climate Crime" ["Kanada klímabűnözése"] feliratokkal tarkított pólóban érkezett meg. Sonya Savage, aki Alberta állam energiaügyi minisztere, a közösségi médiában tette közzé felháborodását, utalva arra, hogy az Aston Martin csapatának főszponzora – az Aramco – éppen egy kőolaj- és földgázipari vállalat.

„Sok képmutatást láttam az évek során, de ez mindent visz - olvasható Savage Twitter-üzenetében. – Annak az Aston Martinnak a versenyzője, akit a szaúdi Aramco szponzorál, panaszkodik az olajhomok miatt. Az Aramco a világ legnagyobb olajtermelője. 1965 óta ez a cég a világ szén-dioxid-kibocsátásához a legnagyobb mértékben hozzájáruló vállalatnak számít. Ahelyett, hogy az olajhomok ellen tüntetne valaki – amely kitermelése egyre csökken –, az embereknek a saját személyes szénlábnyomukat kellene csökkentenie. Talán a Forma-1 lábmeghajtású autókat használ?"

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK