Egyedül érzi magát a közösségi médiát nem használó Vettel

Forma-1, Sebastian Vettel, Spanyol Nagydíj 2022, futam
Sebastian Vettel during the Formula 1 Pirelli GP of Spain, held at the Circuit de Barcelona Catalunya, in Barcelona, on 22th May 2022. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel elárulta, hogy az F1-es mezőnyből egyedüliként miért nem regisztrált egyetlen közösségi médiás felületre sem. A négyszeres világbajnok egyéb érdekes nézői kérdésekre is válaszolt.

Ahogyan más hírességek, úgy manapság már a Forma-1-es pilóták is a különböző közösségi médiás felületeken tartják a kapcsolatot a szurkolóikkal. Ezeken a platformokon mindenki ad némi betekintést a versenyzésen kívüli életébe a százezres vagy milliós nagyságrendű követőtáborának.

Vettel a mezőnyből egyedüliként nem aktív a közösségi médiában Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Az egyetlen kivétel a jelenlegi mezőny második legeredményesebb tagja, Sebastian Vettel. A német versenyzőről köztudott, hogy egyik felületen sincs fent, pedig egészen biztos, hogy népszerűségének köszönhetően rengeteg követővel rendelkezne. A négyszeres világbajnok nemrég nézői kérdésekre válaszolt, ahol ez a téma is szóba került.

Nem is tudom, nagyon egyedül érzem magam

– nyilatkozta aWTF1 YouTube-csatornáján található videóban. – Én vagyok az egyetlen, aki kimaradt. Nem önszántamból, vagyis biztosan önszántamból, egyszerűen soha nem kezdtem bele, és annak is örülök, hogy nincsenek fent az alkalmazások [a telefonomon].”

Az elmúlt évtizedekben nyilvánvalóan egyre hangsúlyosabb szerepet kaptak a telefonok és egyéb, eredendően kommunikációs célra létrehozott eszközök, és az emberek manapság már applikációk sokaságából válogathatnak. Éppen ezért a társadalom egy része már egészségtelen mértékű időt tölt a virtuális térben, Vettel pedig ebből akar kimaradni.

[Enélkül is] eléggé lefoglal a telefon, próbálom nem túl sokat használni – folytatta. – Én is érdekesnek tartom, amikor más megmutatja nekem a telefonját. Egyre több és több [a tartalom], én pedig igyekszem védekezni ezen a téren.

Nem akarom azt mondani, hogy az emberek függők, de látható, hogy miért töltenek ennyi időt [a telefonon].”

Természetesen nem ez volt az egyetlen kérdés, amely a műsorban elhangzott. A leglényegesebb téma Vettel jövője volt, ám a 34 esztendős pilóta ezzel kapcsolatban nem mondott újat, és csak annyit jelentett ki, hogy még nem döntött.

Vettel elárulta, semmit nem csinálna másképp a 2013-as Malajziai Nagydíjon Forrás: AFP/Philippe Lopez

Emellett megtudhattuk, hogy honnan eredt a 2016-os Spanyol Nagydíjról elhíresült rádiózása, amikor feltette a költői kérdést Daniel Ricciardo bevetődése kapcsán, hogy „versenyzünk vagy pingpongozunk?”. Ennek kapcsán ráadásul az is kiderült, hogy az asztalitenisz és a pingpong valójában nem is teljesen ugyanaz. Egy másik ausztrál versenyzővel történt esete szintén szóba került: Vettel kijelentette, hogy semmit nem csinálna másképp a 2013-as Malajziai Nagydíjon, amikor megszegte a csapatutasítást, és megelőzte Mark Webbert. Emellett beszélt a Forma-1 és az elektromosság kapcsolatáról, valamint arról, hogy legszívesebben a pályaelhagyásra vonatkozó szabályokat egyszerűsítené.