Társoldalunk:

Ricciardo megmenthette a jövőjét, Norris beletörődött a csapatutasításba

2022.06.15. 15:07

A csapatfőnök szerint nem téma az ausztrál elküldése, pláne az év egyik legjobban sikerült, azerbajdzsáni hétvégéje után. A 8-9. helyen végző McLarenek sorrendje a végén kérdéses volt, ám Lando Norrisra rászóltak, hogy maradjon Ricciardo mögött, a brit pedig mára el tudja ezt fogadni.

Az Azeri Nagydíj hajrájára Daniel Ricciardo – a Kevin Magnussen által okozott virtuális biztonsági autós fázisnak is köszönhetően – egy jól időzített bokszkiállással megelőzte csapattársát, és az utolsó körökben egymás mögött haladva üldözték Fernando Alonsót. Akkor Lando Norris úgy érezte, hogy ha elengedné őt az ausztrál, nagyobb esélye lenne a spanyol megelőzésére, ám végül a csapat Ricciardo lassabb tempója ellenére a sorrend megtartására kérte a britet. A csapatrádión keresztül még elég értetlen volt emiatt Norris, ám a versenyt követően megértette a döntést.

A képen is Norris előtt haladó Ricciardo (elöl) megszokott vigyora Baku után biztosan nem lankad, hiszen a hazai nagydíja óta messze a legjobb teljesítményt nyújtottaForrás: AFP/Chandan Khanna

„A verseny közepén ő [Ricciardo] is segített nekem, így végül is igazságos, hogy viszonoztam ezt és nem mentem el mellette a végén – nyilatkozta az így kilencedikként célba érő brit pilóta. – Csak bosszantó volt, mert ilyet sosem jó csinálni, pláne ha nem is lenne kockázat a műveletben [hogyha megelőzte volna Ricciardót]. De a csapatjátékot segítettem, úgyhogy elégedett vagyok vele. Nyolcadik vagy kilencedik hely, igazából mindegy is – azért vagyok itt, hogy versenyeket és világbajnokságot nyerjek, márpedig utóbbit idén nem fogom megtenni. A minél több pont viszont a konstruktőri tabella miatt fontos, hiszen annál több pénzt kapunk, amit a csapatnak könnyebb jó dolgokra költenie."

Az utóbbi hetekben nyújtott gyengébb produkciója és az elvárások teljesítésének hiánya miatt szóba került Zak Brown által is, hogy Daniel Ricciardo idő előtt távozik a McLarentől, Bakuban azonban a helyezése és a vezetése is felülmúlta a legutóbbi nagydíjakét. Andreas Seidl csapatfőnök azt gondolja, hogy a McLarennek nagyobb gondjai is vannak annál jelenleg, hogy az ausztrál jövőjével foglalkozzanak.

A két McLaren-pilóta már el is indult a Kanadába vezető hosszú úton

Szerintem mindannyian túl sokat foglalkoznak ezzel a témával mostanában. Daniel nagyon tapasztalt, keményen dolgozik azon, hogy Landóhoz hasonló eredményeket szállítson a csapatnak, szóval a csapaton belül ez nem is igazán téma mondta Seidl. – Egyébként is el kell különítenünk a hétvégéket: Barcelonában például az autóval is gond volt, most [Bakuban] viszont végig örömteli teljesítményt nyújtott. Jó volt az összhang és a munka közte és a csapat között, ami ezt eredményezte, így ezt a lendületet próbáljuk megőrizni Montrealra is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK