Társoldalunk:

A kétgyermekes anyuka, aki Lewis Hamilton legnagyobb támasza

2022.06.15. 07:37

A brit hátfájdalmai miatt minden korábbinál nagyobb szerep juthat a fizioterapeutájának, Angela Cullennek, akivel hat éve elválaszthatatlanok. A 47 esztendős szakembernek az egész életét a mozgás övezi, és célja, hogy Hamilton minél koncentráltabban versenyezhessen vasárnaponként.

2016 óta dolgozik Lewis Hamilton mellett az új-zélandi kétgyermekes édesanya, Angela Cullen, aki a hétszeres világbajnok fizioterapeutája, egyben személyi edzője. A brit korábban is mondta, hogy „a megismerése az egyik legnagyszerűbb dolog, ami valaha történt vele" és „a legkeményebben dolgozó nő, akihez valaha közöm volt". Az idei pattogás okozta fájdalmak miatt pedig még fontosabb szerepet kaphat Cullen, hiszen Hamilton egészségi állapotát a lehető legmagasabb szinten kell tartani.

Az aucklandi születésű Cullen a tinédzserkorát jégkorongozással töltötte, majd fizioterápia szakon szerzett diplomát, mielőtt az Egyesült Királyságba költözött. Új országában a brit olimpiai csapatban és az English Institute of Sport intézetben dolgozott együtt atlétákkal, kerékpárosokkal és triatlonosokkal. Később Svájcban ismerte meg későbbi férjét, egy kerékpáredzőt, akivel két közös gyermekük lett.

Egyik kollégája, Peter McKnight építette ki a kapcsolatot Cullen és Hamilton között, aki szerint már az első pillanattól látszott az összhang kettejük között, noha nem gondolta volna, hogy egy negyvenes éveiben járó kétgyermekes anyuka ilyen jól tud együtt dolgozni a nála tíz évvel fiatalabb profi autóversenyzővel. A köteléküket mutatja az is, hogy közös, hűséget szimbolizáló tetoválásuk van a csuklójukon. A hétszeres világbajnoknak a fizikai állapota mellett a lelki egyensúlyát is segít megtartani azzal, hogy minél kisebb nyomást hagy Hamiltonra helyezni.

Az én szerepem, hogy megszüntessem egy-egy versenyhétvége felhajtását, hogy zökkenőmentesen mehessenek a dolgok. Menedzselem az időrendet, az utazási időt, a táplálkozást és az energiát, hogy a pilóta a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa vasárnaponként"mondta Cullen.

Amikor éppen nem kell Lewis Hamilton közvetlen közelében segítenie, a közösségi oldalára feltöltött képek alapján előszeretettel járja a természetet, így kalandokban akkor sincs híján.
„Áldottnak érzem magam a munkámban, de az egyik legfontosabb számomra, hogy egész nap mozgásban legyek. Egy versenyhétvégén akár napi 18 ezer lépést is megteszek, és egyáltalán nem ülök le – írta egyszer. – Választás kérdése: én fitten tartom a testemet a számítógép vezérelt világban, és nagy áldás számomra, hogy egész nap mozoghatok."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK