Vágólapra másolva!
Nem tudja, hogy a hibája nélkül maga mögött tudta-e volna tartani Lewis Hamiltont Bakuban, de nagyszerű eredménynek nevezte a 6. helyet.

Azerbajdzsánban Sebastian Vettel jó teljesítményével az Aston Martin utolérte a Haast pontszámban (jóllehet, ez még csak a tabella 8-9. helyét jelenti). A német versenyző a 6. helyen futott be, s bár valószínűleg még jobb eredmény is a tálcán lehetett volna, összességében elégedetten értékelt.

„A 6. hely nagyszerű, elégedettek lehetünk az eredménnyel. – nyilatkozta. – Kitágítottuk az autó határait, lassan kezd kifizetődni a munka."

Utóbbi két istálló pontszámban még messze van az Aston Martintól, és kérdés, utóbbi mennyire kerekedik feléjük a következő időszakban, mindenesetre hosszabb távon előrébb is léphetnek a zöldek a konstruktőri tabellán.

Vettel a rajtrácson Forrás: Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: [email protected]/Glenn Dunbar

Vettel a verseny elején a végül a 4. és 5. helyen végző Lewis Hamilton és Pierre Gasly előtt haladt, amikor az Esteban Ocon elleni előzési kísérlete balul sült el és pozíciókat vesztett a két pilótával szemben. A német nem tudja, mi lett volna, ha..., de azt a kijelentést nem merte megkockáztatni, hogy az Aston Martin tempóját jobbnak ítélje a Mercedesénél.

„Biztos voltam benne, hogy megelőzöm Estebant, de arra számítottam, hogy keményebben fogja védeni a pozícióját. Túl későn fékeztem és egyenesen mentem tovább. Egyértelműen időt vesztettem" – mondta Vettel. – Igazság szerint Lewis versenytempója gyorsabb volt az enyémnél. Talán [megelőzhettem volna], ha Estebant egyből sikeresen lehagyom, mert akkor talán előnyt építhettem volna ki."