Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton összeszorította a fogait, és imádkozott, hogy legyen vége

2022.06.12. 17:11

Lewis Hamilton elárulta, az Azeri Nagydíjon szenvedett a pattogás okozta fájdalomtól, és úgy véli, a delfinezés miatt minimum 1 másodpercet veszítenek körönként. George Russell szintén megkönnyebbült, amikor leintették a versenyt.

Az eredményjelző alapján kifejezetten jó versenyt zárt a Mercedes az Azeri Nagydíjon, hiszen George Russell a harmadik, míg Lewis Hamilton a negyedik helyen végzett. Mindezt ugyanakkor a Ferrarik kiesésének köszönhették, ráadásul egyikük sem érezte magát jól az autóban. 

Hamiltont fájdalom kínozta a futam során - GalériaForrás: AFP/Ozan Kose

A bakui hétvégére ugyanis számos autó esetében visszatért az év elején látott pattogás, és ahogyan akkor, úgy most is a Mercedest sújtotta talán a legjobban a csapatok közül. Hamilton elárulta, hogy bizonyos szempontól élete egyik legrosszabb versenyén van túl.

Összeszorítottam a fogaimat a fájdalomtól– nyilatkozta a Sky Sportsnak, a hétszeres világbajnok, akinek erőfeszítéseit a nézők azzal jutalmazták, hogy őt szavazták meg a nap versenyzőjének. –Nem tudom leírni a fájdalmat, amit átéltem, különösen az egyenesekben. A végén csak imádkoztam, hogy legyen már vége. Ezzel együtt a harmadik és a negyedik hely remek eredmény a csapatnak, az istálló remek munkát végzett a stratégiával. Ha megoldjuk a pattogást, ott leszünk közvetlenül az élen, de [jelenleg] több mint egy másodpercet veszítünk emiatt, vagy legalább egyet.”

Nem sokkal a rajt előtt a közvetítésben látszott, ahogyan Mohammed bin Szulajm, az FIA elnöke Hamiltonnal beszélgetett. A brit versenyzőtől megkérdezték, hogy mi hangzott el, de állítása szerint nem emlékszik rá, szerinte a diplomata olyasmit mondott neki, hogy ne adja fel, ne veszítse el a reményt.

Russellnek látszólag eseménytelen futama volt. Az ifjabbik brit pilótát csapattársához hasonlóan a két virtuális biztonsági autós fázis alatt hozták ki kerékcserére, és a Ferrarik kiesése után egy pillanatig sem forgott veszélyben az újabb dobogója. A 24 éves versenyző azonban szintén küszködött a pattogás miatt. 

Russell újabb dobogót szerzett, de ő sem érezte jól magátForrás: AFP/Ozan Kose

„Nagyon örültem, hogy ez véget ért – jelentette ki. – Másfél órán keresztül minden egyes körben csak úgy zúztuk az aszfaltot. Ez rendkívül brutális, ma este jól fogok aludni. Főleg egy olyan pályán [rossz ez], amely egyébként is elég megterhelő fizikailag. Elégedett vagyok a dobogóval, mert a csapatnak végső soron erre van szüksége ahhoz, hogy pontokat gyűjtsön, és most ezt tettük.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK