Társoldalunk:

A Ferrarinál aggasztónak látják a helyzetet

2022.06.13. 06:24

Sorozatban szenvedik el a műszaki problémákat, Mattia Binotto aggasztónak látja a helyzetet. A Charles Leclerc-t az 1. helyről kiejtő meghibásodás okát még mindig csak találgatják.

Katasztrofálisan alakul Charles Leclerc idénye május vége óta, az elmúlt három versenyből kettőn az élről esett ki, Monacóban pedig a Ferrari a taktikai ügyetlenkedéssel az 1-ről a 4. helyre rántotta vissza. A hétvégén Bakuban újabb motorhiba ejtette ki az 1. helyről, így a korábbi tetemes pontelőny helyett azt látja a tabellán, hogy már a Red Bull mindkét pilótája megelőzi, Max Verstappennel szemben egy győzelemmel sem behozható, 34 pont a hátránya.

Leclerc az Azeri NagydíjonForrás: AFP/Ozan Kose

Ráadásul ezúttal Carlos Sainz sem ért célba, miután alatta is csődöt mondott az autó, így Mattia Binottónak kellemetlen kérdéseket kellett megválaszolnia.

Nem kétséges, hogy amikor ennyi megbízhatósági probléma merül fel, az aggasztó.ismerte el. – Fantasztikus munkával alakítottuk át az erőforrást. Ugyanakkor a csomagról még kevés a tapasztalatunk, és javítanunk kell a megbízhatóságán."

A Ferrari csapatfőnöke változatlanul nem tudott magyarázattal szolgálni a kiesések miértjére. „Még elemeznünk kell és megérteni az okokat. A két autót két eltérő probléma sújthatta. Carlos esetében a hidraulikát vizsgáljuk, remélhetőleg azonosítani tudjuk a baj forrását. Charles esetében egyértelműen a motorral volt gond. Hogy olyasmi, ami már megtörtént korábban? Nem hiszem, de előfordulhat, és az ügyfélcsapatoknál látott problémákat is kivizsgáljuk."

A Ferrarik az Azeri NagydíjonForrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

„A telemetriát böngészve szerintem nem fogunk egyértelmű választ találni a problémára. Az elemeket vissza kell szállítani Maranellóba, szétszerelni őket, majd megérteni és megoldani az okokat."

Leclerc autóján legutóbb (Spanyolországban) a turbó és az MGU-H hibásodott meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK