Társoldalunk:

Vettelt a visszavonulásról kérdezték, ő nem tudja, mi vár rá

2022.06.10. 10:16

A nyáron dől el, folytatja-e a versenyzést a Forma-1-ben. Elismeri, hogy a velejáró tényezők egy része már kellemetlen neki, azt ugyanakkor nem tudja, mi vár rá az autóversenyzői karrier után.

Július elején 35 éves lesz Sebastian Vettel, így most és adott esetben a következő években is folyamatosan terítéken lesz a visszavonulásának kérdése. Bár Kimi Räikkönen és Fernando Alonso 40 fölött akasztotta, illetve fogja szögre akasztani a bukósisakot, Vettelen időnként az látszik, mintha már nem lenne annyira motivált, legalábbis a Forma-1 bizonyos velejárói már nem hiányoznak neki.

Többen javasolták a visszavonulását, miután elvesztette a helyét a Ferrarinál, de elfogadta az Aston Martin hívását. Itt a második szezonját tölti, időnként erősebb, máskor halványabb formát mutat, és egyelőre ő maga sem tudja, maradni akar-e még egy vagy több szezonra.

Vettel még nem tudja, marad-e a Forma-1-ben 2023-banForrás: Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: info@motorsportimages.com/Zak Mauger

„Élvezem a vezetést, bizonyos dolgokat viszont nem" – nyilatkozta a Red Bull-lal 2010 és 2013 között négy vb-címet szerző pilóta a PA-nek.

Ennyi év után előjönnek olyasmik, mint az utazás, ami nagyon sok időt elvesz.„Gyerekeim vannak otthon, ez tőlük vesz el időt. Még nem döntöttem. Nyáron szoktuk elkezdeni az egyeztetést." 

Míg néhány versenyző különböző üzleti vállalkozásokkal és tervekkel már aktív versenyzői pályafutása során készül a későbbi életére, Vettel nem tartozik közéjük.

Vettel a Monacói NagydíjonForrás: AFP/Sebastien Bozon

„Egész életemben autóversenyzéssel foglalkoztam. Ez biztonságot ad, és a napirendem mások határozzák meg" – mondta a német.

Nem tudom, milyen az élet a Forma-1 után.„Van róla elképzelésem, de valójában nem tudom, milyen. Nem számítok arra, hogy egyik napról a másikra találok valamit, amiben nagyon jó vagyok, mert ez már sikerült, nehéz lesz megismételni. Hányszor vihetjük el a főnyereményt a lottón?" 

Az építkező Aston Martinnak sokat számít Vettel tapasztalata, aki a tabellán megelőzi a tulajdonos fiát, Lance Strollt, így az ő részükről is meglehet az igény az együttműködés folytatására.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK