Társoldalunk:

Verstappen szerencsétlennek érezte magát, de lát pozitívumot

2022.06.10. 18:16

Úgy gondolja az első bakui edzésnap után, hogy a Ferrari egy körön erősebb náluk, a hosszú etapokon viszont már más a helyzet. Csapattársa autójával rossz irányba indult el a Red Bull.

A Red Bull volt a legerősebb az Azeri Nagydíj első edzésén, de a másodikra fordult a kocka és Charles Leclerc diktálta a tempót a Ferrarival. Nem is kis előnnyel végzett az élen, Sergio Pérezt 2,5, Max Verstappent 3,5 tizedmásodperccel előzte meg. A világbajnoki címvédő azonban rámutatott, hogy az ő valós tempójára nem derülhetett fény külső tényezők miatt.

Folyton szerencsétlen voltam a lágy gumin az első és a második edzésen, rendre sárga zászlókba futottam, lassítanom kellett.– mondta. – Úgy néz ki, tűrhető formában vagyunk."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

„A Ferrari megint gyors egy körön, de a hosszú etapokon kiegyenlített az állás, ez pozitívum. Utcai pályán ismét nehéz felmelegítenünk a gumit, sokakhoz hasonlóan, és a második körre az abroncsok veszítenek a teljesítményükből. Nem volt rossz nap, csak finomhangolni kell néhány dolgot."

Pérez egyelőre gyorsabb csapattársánál azon a pályán, ahol eddig rendszeresen jól szerepelt és ahol szerencsével tavaly nyert is, de elismeri, hogy a beállításai egyelőre nem stimmelnek.

„Jól indult a nap, de a második edzés nem alakult olyan jól, mint szerettük volna. Rossz irányba mentünk néhány dologgal a kísérletezés során, nem oldottuk meg a problémákat. De mindkét gumiról gyűjtöttünk adatokat a hosszú etapokon. Hasznos adatokat gyűjtöttünk, este átnézzük őket és holnap remélhetőleg minden összeáll" – értékelt a mexikói.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK