Társoldalunk:

Komoly változtatásokra van szükség a Mercedesnél

2022.06.10. 19:20

Nem elég a finomhangolás, ismerte el az egyik mérnök. George Russell jobb teljesítményre számított, Lewis Hamiltonnál nem vált be a kísérletezés a beállításokkal.

George Russell optimista volt, hogy a Mercedes jól szerepelhet az Azeri Nagydíjon, de az első edzésnap alapján erre nincs esély. Az Ezüstnyilak nagyon lemaradtak a Ferraritól és a Red Bulltól, és jelen állás szerint az Alpine-okkal és az Alpha Taurikkal is nagy csatában lesznek.

Egyértelmű, nem vagyunk olyan versenyképesek, mint szerettük volna.– nyilatkozta Russell. – Ezen a pályán nehéz bekapcsolni és a megfelelő hőmérsékleti tartományban tartani a gumikat. Sokan az etapjuk végén futották a legjobb körüket, míg a Ferrari és a Red Bull látszólag kapásból gyors. Alapvetően jobb az autójuk a miénknél, próbálunk felzárkózni hozzájuk. A gumik csak a problémák felét okozzák, a másik felének forrása az, hogy nem elég jó a teljesítményünk."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Ozan Kose

A Mercedesnél megint bezavart az autó pattogása, és Lews Hamilton szerint nem sok eredményt hoztak a megoldási törekvések. „Kísérleteztünk az autómmal, de őszintén szólva nem éreztem nagyszerűnek. Legalább megpróbáltuk és adatokat gyűjtöttünk" – mondta.

Holnapra valószínűleg visszatérünk az eredeti beállításokhoz.„Nem tudok egyetlen területet kiemelni, hogy miért kerültünk 1,3-1,6 másodperces lemaradásba az első helytől, de a nagy része valószínűleg az egyenesekben jött össze. Össze kell dugni a fejünket és megoldást találni."

Az első edzésen őt egyszer annyira hátráltatta a vibráció, hogy nem látta a bokszutca bejáratánál a záróvonalat és keresztezte azt, ezért csapatának kellett figyelmeztetnie, hogy ne tegyen ilyet.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Ozan Kose

Andrew Shovlin, a Mercedes mérnöke elismerte, hogy tényleg nagy a hátrányuk.

Nem vagyunk jó helyzetben, alapvető javításokat kell végrehajtanunk, nem elég a finomhangolás.

– jelentette ki, hozzátéve, hogy a kanyarokban nem tapad jól az autó, és mind egy körön, mind a hosszú etapokon gyorsulniuk kell.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK