Társoldalunk:

Rettenetes munkát végeztek az angliai Forma-1-es pálya felújítói - beperelték őket

2022.06.08. 07:07

A Lewis Hamilton által is szidott hepehupás aszfaltot 2018-ban újították fel, azonban továbbra is életveszélyes állapotban maradt. A teljes kár 8 millió font volt, amire Silverstone be is perelte az általuk megbízott céget a szörnyű munkavégzésért.

2018 elején döntött úgy a Silverstone Circuit, hogy 1996-ot követően ismét felújításra szorul az ikonikus pálya, azonban az Aggregate Industries által elvégzett munkálatok ellenére a júliusi Forma-1-es nagydíjon Lewis Hamilton „kidobott pénznek" és „a valaha volt legrosszabb munkának" nevezte a műveletet, de például Carlos Sainz is panaszkodott az egyenetlen aszfaltra.

Tito Rabat 2018-ban három helyen is eltörte a lábát egy olyan balesetben, ami egy sima felületű pályán valószínűleg kicsúszást sem okozott volnaForrás: AFP/Oli Scarff

Az augusztus végi MotoGP hétvégét a szabadedzéseken történt kicsúszásokért (akik közül a lábát törő Tito Rabat balesete volt a legsúlyosabb) az új, töredező, bevizesedő, hepehupás burkolatot hibáztatták, és a vasárnapi futamot már egyik kategóriában sem rendezték meg a Nemzetközi Motor Szövetség döntése után. A bírósági papírok szerint a versenyek törlése egy legalább 3,5 millió fontos bevétel kiesését jelentette a silverstone-iaknak.

2019 nyarán újabb felújításra szorult a pálya, ezúttal már a Tarmac Trading Kft. által. A törölt futamok, a plusz felújítási költségek, valamint a jogi költségek összesen több, mint 8 millió fontot (3,7 milliárd forintot) tesznek ki, Silverstone ekkora összegre pereli be az Aggregate Industriest.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK