Társoldalunk:

Lewis Hamilton lesz a producere az új Brad Pitt-filmnek

2022.06.08. 14:10

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Drive to Survive sikerén felbuzdulva az Apple is létrehoz egy Forma-1-es tematikájú játékfilmet. A szerzemény főszereplője Brad Pitt, a rendezője a Top Gun által ismert Joseph Kosinski lesz – a producere pedig a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton.

A hollywoodi legendának és az autósport szerelmesének számító Pitt egy visszavonult pilótát fog játszani, aki azért tér vissza a mezőnybe, hogy csapattársát világbajnoki címhez segítse.

A 2004-es Monacói Nagydíjon a Jaguar versenyzői (Christian Klien (balra) és Mark Webber (jobbra)) pózolnak az Ocean's Twelve című filmet népszerűsítő George Clooney-val, Brad Pitt-tel és Matt DamonnalForrás: Getty Images/Darren Heath/Darren Heath Photographer

A film producere a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mellett az 58 éves színész által alapított produkciós cég, a Plan B Entertainment lesz. Hozzájuk csatlakozik Jerry Bruckheimer is, akinek a nevéhez fűződik már egy akciódráma-sportfilm: a Mint a villám című alkotás Tom Cruise főszereplésével. A forgatókönyvet a Kosinskihez hasonlóan a Top Gunnál is közreműködő Ehren Kruger írja. A film vezető producere az a Penni Thow lesz, aki Hamiltonnal együtt dolgozik a hétszeres világbajnok üzleti érdekeltségeit összefogó, Project 44 nevű vállalatnál.

Az új film címe, illetve a forgatásának és bemutatásának dátuma egyelőre titkos. Az Apple számára nem ez az első alkalom, hogy a Forma-1-en keresztül is meghódítanák a világot: márciusban a Hamilton életét és karrierjét is bemutató dokumentumfilm jogát is megszerezték. De a brit világbajnoknak sem ismeretlen a filmvászon, hiszen a Zoolander 2-ben maga is szerepelt rövid ideig, a Verdák című animációs film második és harmadik részében pedig szinkronhangot kölcsönzött az egyik autónak. Három évvel ezelőtt pedig már volt egy nyilatkozata, amiben a filmes karrierjéről kérdezték, akkor azt mondta, hogy „nem tudom, hogy valaha is jó leszek-e a filmekben, de meg fogom próbálni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK