Binotto: A Ferrari célja nem a világbajnoki cím

Forma-1, Monacói Nagydíj, Christian Horner, Mattia Binotto
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 29: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto on the grid ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 29, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hiába áll a Ferrari a szezon harmadánál fej-fej mellett a Red Bull-lal, továbbra sem a vb-siker lebeg Mattia Binotto szeme előtt. Az olasz csapatfőnök szerint a versenyképességüket kell megőrizni, és nem szabad, hogy a győzelem hajszolása elvonja a figyelmüket ettől.

A 2020-as mélyponthoz képest pláne, de tavalyhoz viszonyítva is óriási fejlődésen megy keresztül a Ferrari 2022-ben.

Hét hétvégén két győzelem és nyolc dobogó Charles Leclerc és Carlos Sainz mérlege – az időmérőkön pedig még nagyobb a páros dominanciája.

A konstruktőrök között pedig ugyan az utóbbi futamokon eredményesebb Red Bull megelőzte őket, így is komoly versenyfutás zajlik a két istálló között. A csapatfőnök szeme előtt azonban továbbra sem a végső siker lebeg.

Szoros barátság alakult ki a 2021-ben összeállt kettős között a Ferrarinál

Teljesen rossz lenne, ha átfordulnánk abba az irányba, hogy megpróbáljuk megnyerni a vb-t. Versenyképesnek lenni egy dolog, világbajnokká válni egy másik feladat" – próbálta levenni a terhet pilótái válláról a Ferrarit 2019 óta irányító szakember, aki az idei előrelépésük okának elsősorban a motor javulását tekinti.

Binotto megdicsérte mindkét pilótája teljesítményét, akik szerinte nagyot fejlődtek, különösen a monacói, akinek már a leigazolásánál „biztosak voltak abban, hogy olyan pilóta lehet, aki képes világbajnokságot nyerni, és nagyon erős vezérévé válni a csapatnak".

A Ferrarinál mindenkinek rendben van az ambíciója, senkit nem kell emlékeztetni a célokra. Sokkal fontosabb, hogy hagyjuk, hogy a fejlesztési folyamatunkra összpontosítsanak. Így minden hétvége egy lecke lehet, amiből újra és újra, versenyről versenyre tanulhatunk."