Társoldalunk:

Binotto: A Ferrari célja nem a világbajnoki cím

2022.06.08. 17:29

Hiába áll a Ferrari a szezon harmadánál fej-fej mellett a Red Bull-lal, továbbra sem a vb-siker lebeg Mattia Binotto szeme előtt. Az olasz csapatfőnök szerint a versenyképességüket kell megőrizni, és nem szabad, hogy a győzelem hajszolása elvonja a figyelmüket ettől.

A 2020-as mélyponthoz képest pláne, de tavalyhoz viszonyítva is óriási fejlődésen megy keresztül a Ferrari 2022-ben. Hét hétvégén két győzelem és nyolc dobogó Charles Leclerc és Carlos Sainz mérlege – az időmérőkön pedig még nagyobb a páros dominanciája. A konstruktőrök között pedig ugyan az utóbbi futamokon eredményesebb Red Bull megelőzte őket, így is komoly versenyfutás zajlik a két istálló között. A csapatfőnök szeme előtt azonban továbbra sem a végső siker lebeg.

Szoros barátság alakult ki a 2021-ben összeállt kettős között a Ferrarinál

Az a célunk, hogy 2022-ben újra versenyképesek legyünk, nem pedig hogy megnyerjük a bajnokságot. Teljesen rossz lenne, ha átfordulnánk abba az irányba, hogy megpróbáljuk megnyerni a vb-t. Versenyképesnek lenni egy dolog, világbajnokká válni egy másik feladat" – próbálta levenni a terhet pilótái válláról a Ferrarit 2019 óta irányító szakember, aki az idei előrelépésük okának elsősorban a motor javulását tekinti.

Binotto megdicsérte mindkét pilótája teljesítményét, akik szerinte nagyot fejlődtek, különösen a monacói, akinek már a leigazolásánál „biztosak voltak abban, hogy olyan pilóta lehet, aki képes világbajnokságot nyerni, és nagyon erős vezérévé válni a csapatnak". 

Kétségtelen, hogy megpróbálunk egy új ciklust nyitni, ahol sorra jönnek a világbajnoki címek, de ez időbe telik, és addig csapatként kell fejlődnünk. A Ferrarinál mindenkinek rendben van az ambíciója, senkit nem kell emlékeztetni a célokra. Sokkal fontosabb, hogy hagyjuk, hogy a fejlesztési folyamatunkra összpontosítsanak. Így minden hétvége egy lecke lehet, amiből újra és újra, versenyről versenyre tanulhatunk."