A korábbi Forma-1-es pilóta keményen kritizálta Verstappent

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Max Verstappen
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen looks on prior to taking part in the qualifying session at the Circuit de Catalunya on May 21, 2022 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona, ahead of the Spanish Formula One Grand Prix. (Photo by Manu FERNANDEZ / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen a monte-carlói hétvégén nyilatkozott negatívan a Monacói Nagydíjjal egy napon megrendezett Indianapolisi 500-as futamról, a véleményét pedig a jelenlegi IndyCar-pilóta, korábban öt F1-es futamon rajthoz álló Alexander Rossi is erősen bírálta.

A Le Mans-i 24 órás verseny mellett a Forma-1-es Monacói Nagydíj és az Indy 500 számít az autósport három ékkövének. Graham Hill az egyetlen ember a történelemben, aki mindhármat meg tudta nyerni, neki ráadásul két F1-es világbajnoki cím is a birtokába került.

A ma is aktív autóversenyzők közül Fernando Alonso és Juan Pablo Montoya azok, akik legalább két versenyt megnyertek a háromból:

Alonsónak Indianapolis, Montoyának Le Mans hiányzik a gyűjteményéből – mindketten próbálkoztak már többször is megszerezni a hiányzó láncszemet.

Max Verstappen elmondása szerint sosem válik majd Triple Crown-bajnokká Forrás: AFP/Manu Fernandez

A Monacóban 2021-ben nyerő Max Verstappent az idei futam után kérdezték, tervei között szerepel-e, hogy ő is kipróbálja magát a másik két versenyen. Erre reagálta azt a holland, hogy

az Indy 500-on bizonyosan nem fogja, mert életveszélyesnek tartja, és nem szeretné kockáztatni az életét.

A Manor korábbi pilótája, egyben a 2016-os Indianapolisi 500 győztese, Alexander Rossi kiakadt Verstappen véleményén.

„Én is voltam ilyen: amikor egy Forma-1-es pályán haladtam, az egész világom akörül haladt, arra összpontosítottam, és más kategória nem is létezett. Tudtam, mi az Indy 500, de nem igazán figyeltem rá – mondta az amerikai. – De amikor lehetőséget kaptam a részvételre, hihetetlenül különleges élményt adott. Nemcsak a motorsportban, hanem globálisan is talán ez a legnagyobb egynapos sportesemény a Földön.

A témával kapcsolatban az F1-ben a Ferrari és a Red Bull között idén nagyon komoly izgalmakat váró Rossi Romain Grosjean hatalmas, 2020-as bahreini balesetét is szóba hozta, hiszen a francia is az IndyCar mezőnyét erősíti a felépülése óta. Az ovális pályáktól eleinte Grosjean is félt, de idén már ő is részt vett az indianapolisi versenyen.
„Hosszasan gondolkodott azon, hogy mit fog kezdeni a jövőjével, és elmondta, hogy a motorsport és a versenyzés iránti szenvedélye az új autóban megújult, és immár teljesen biztonságban érzi magát."