Ricciardo káromkodva üzent sisakján, most elárulta ennek okát

Forma-1, Daniel Ricciardo, Monacói Nagydíj 2022, péntek
McLaren's Australian driver Daniel Ricciardo gives the thumbs up to a medic after crashing during the second practice session at the Monaco street circuit in Monaco, ahead of the Monaco Formula 1 Grand Prix, on May 27, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Monacói Nagydíjon Daniel Ricciardo egy káromkodás rövidítését használta a sisakján, de elárulta, ezzel nem másoknak akart üzenni. Az ausztrál pilóta egy videóban megválaszolta a leggyakoribb vele kapcsolatos kérdéseket, aminek keretében többek között a Max Verstappennel ápolt viszonyáról is beszélt.

A Monacói Nagydíj hétvégéjén az éles szemű nézők felfedezhették, hogy Daniel Ricciardo sisakjának hátulján egy rövidítés található. Az FEA angolul a „f*ck ’em all”, vagyis a „b*ssza meg mindenki” kifejezést takarja, és amint ezt felfedezték, elkezdődött a találgatás, hogy vajon kinek szólhat ez a három betű.

A sisak hátulján jól látható a felirat

Az ausztrál versenyző mostanában rengeteg kritikát kap halovány teljesítménye miatt, többek között már Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója is kijelentette, hogy nem hozza az elvárt szintet. Ennek tudatában adná magát, hogy Ricciardo a kritikusainak üzenhetett, ám mint kiderült, erről szó sincs, és ha meg kell határozni egy címzettet, akkor az leginkább ő maga.

– idézi a Fox Sports.Szeretek rövidítéseket használni, hogy feltöltsenek. Őszintén, senki ellen sem irányul, ez olyasmi, amit már néhány éve mondogatok, és egyszerűen csak boldoggá tesz engem. Úgy gondolom, hogy pilótaként a sisak felvétele nagyon fontos a kapcsoló átváltása szempontjából. Ilyenkor ez az egyik utolsó dolog, amit látok. Szóval ez emlékeztet arra, hogy bekerüljek a zónába.”

Ricciardo válaszolt a gyakori kérdésekre

A McLaren hétfőn közzétett egy videót, amelyben Ricciardo a leggyakoribb vele kapcsolatos Google-keresésekre válaszolt. Az egyik ilyen kérdés az egykori csapattársával, Max Verstappennel ápolt viszonyára vonatkozott, miután a Red Bullnál eltöltött közös éveikben többször is ütköztek, és a csapat támogatását inkább a holland versenyző élvezte.

– szögezte le a McLaren versenyzője. – Itt meghúznám a határt, azt nem mondanám, hogy szereti is. Nincs formális kapcsolat köztünk, vagy ilyesmi, de fogalmazzunk úgy, hogy jó baráti viszonyban vagyunk Max Verstappen úrral.”

Ricciardo válaszolt a vele kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre

A videó későbbi részében megjelent Ricciardo jelenlegi csapattársa, Lando Norris is, akit a 32 éves pilóta rá jellemző módon Verstappennek hívott. A nyolcszoros futamgyőztes egyébként olyan kérdésekre válaszolt, mint hogy honnan ered a beceneve és a rajtszáma, valamint hogy miért szurkol a Buffalo Bills NFL-csapatának.