Verstappen a visszavonulásáról beszélt

Forma-1, Max Verstappen, Monacói Nagydíj 2022, csütörtök
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen looks on on the eve of the free practice sessions of the Monaco Formula One Grand Prix at the Monaco street circuit in Monaco on May 26, 2022. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)
Vágólapra másolva!
A szerződése hat év múlva jár le a Red Bullnál, és azt fejtegette, elképzelhető, hogy utána abbahagyja a versenyzést a Forma-1-ben. Lehet, hogy az utazásba fog belefáradni.

Érdekes kijelentést tett Max Verstappen: a Forma-1 címvédője a lehetséges visszavonulásáról beszélt. Nem most tervezi ezt, hiszen a Red Bullhoz 2028 végéig kötelezte el magát (ez a mostanival együtt hét szezont jelent), de nem zárja ki, hogy akkorra elege lesz az F1-ből.

– idézte a most 24 éves pilótát a Daily Mail. – 17 éves korom óta vagyok a Forma-1-ben, ez hosszú idő. Sok szezont teljesítettem. Lehet, hogy mást akarok majd csinálni 31 évesen. Azt sem tudom, hogy még csúcsformában leszek-e vagy romlani fog a teljesítményem."

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője Forrás: AFP/Sebastien Bozon

„Másféle versenyeken is indulni akarok, például hosszútávú futamokon. Lehet, hogy addigra elegem lesz az állandó utazásból. Lehet, hogy egyszerűbb életet akarok és csak olyan versenyeken részt venni, amilyeneken én akarok."

Verstappen az F1-es debütálásakor még 18 éves sem volt, nagyrészt miatta vezették be azóta, hogy ennél alacsonyabb életkorban nem lehet versenyezni a világbajnoki sorozatban. Máig ő a sportág legfiatalabb résztvevője és futamgyőztese, de első vb-címéig 2021-ig várnia kellett.

A holland rajongóinak azért nem feltétlenül kell a szívükhöz kapniuk, hiszen egyrészt sok idő van a jelzett időpontig, másrészt neki is megmaradhat a motivációja.

„Ha lehetőség nyílik a bajnokság megnyerésére, azt meg akarom ragadni" – közölte.

Ritkán fordul elő, hogy egy F1-es pilóta teljesen váratlanul és viszonylag fiatalon bejelentse a visszavonulását, de emlékezhetünk, hogy Nico Rosberg ez tette 2016-ban, alig pár nappal azután, hogy 31 évesen megszerezte első vb-címét.