Társoldalunk:

Häkkinen is védi a Monacói Nagydíjat

2022.06.05. 06:19

A kétszeres világbajnok Mika Häkkinen szerint fontos megőrizni a Forma-1 örökségét, és több olyan különleges tulajdonságát említette meg a Monacói Nagydíjnak, amiért a bajnokságban kell tartani.

Billeg a Monacói Nagydíj helye a versenynaptárban, amelynek a szerződése lejár, és nem elképzelhetetlen, hogy 2023-tól nem lesz része a bajnokságnak, legalábbis a jelenlegi feltételekkel. A híresség-mágnes versenyen általában vonatozás zajlik, a pályán előzni szinte lehetetlen. A kétszeres világbajnok (1998, 1999) Mika Häkkinen ugyanakkor védelmébe vette a különleges helyszínt a speciális követelmények miatt.

Pillanatkép a múlt hétvégi Monacói NagydíjrólForrás: AFP/Andrej Isakovic

Monaco 1929 óta rendez futamot, és ennek a különleges versenynek hosszú távon a naptárban kellene maradnia.

– jelentette ki az Unibet-en írt rovatában. – Tíz Monacói Nagydíjon vettem részt, egyet megnyertem közülük, szóval állítom, hogy még egy gyors autóval is nehéz győzni itt. Nagyon jó teszt abból a szempontból, hogy kiemelkedően precízen kell vezetni."

Kiemelte, hogy egyetlen hiba is súlyos következményekkel járhat, ellentétben sok más, az új évezredben épült pályával, ahol a tágas bukóterek kihúzzák a csávából a pilótákat. Emellett a ravaszság és a fürge gondolkodás is fontos az itteni versenyen.

Azokat a csapatokat díjazza, amelyek képesek gyors dönteni és néhány másodperc alatt változtatni a stratégián. Nagyon rövid a kör, a csapatoknak így nincs ideje hezitálni, ahogy a múlt hétvégén is láthattuk" – mondta Häkkinen, utalva a Ferrari botlására.

Mika Häkkinen az 1998-as Monacói Nagydíj rajtjánál, a futamot ő nyerteForrás: Getty Images/Paul-Henri Cahier/Paul-Henri Cahier

Fontos megőrizni a sportág örökségét.Monaco is folyamatosan fejlődött, ezért remélem, fényes jövő vár a Forma-1-re és Monacóra, kölcsönösen jót tesznek egymásnak." A mezőnyből több versenyző osztja a véleményét és nem örülne a különleges helyszín elvesztésének.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK