Társoldalunk:

Jordan: Többé nem Hamilton a főnök a Mercedesnél, Russell átvette a helyét

2022.06.04. 18:30

A Jordan-istálló egykori alapítója és csapatfőnöke, Eddie Jordan úgy véli, a Mercedesnél immáron nem Lewis Hamilton, hanem George Russell a vezető pilóta. Michelisz Norbert ellenfele szerint a címvédő alakulat egy újoncot ültethet be, ha a hétszeres világbajnok visszavonul.

Bár George Russellt a legtöbben generációja egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, a legtöbben mégis meglepődve szemlélik, hogy eddig minden téren megveri Lewis Hamiltont csapaton belül. Bár kétségtelen, hogy minden idők legeredményesebb F1-es pilótájának idén jócskán kijut a balszerencséből, összességében így is az ifjabbik brit versenyző nyújt jobb teljesítményt kettejük közül. 

Jordan úgy véli, Russell nem csak a pályán került Hamilton eléForrás: AFP/Mazen Mahdi

Bár még csak hét verseny telt el a szezonból, vagyis az erőviszonyok még könnyen megfordulhatnak, a látottak hatására többen is elkezdték pedzegetni, hogy mindez a csapaton belüli dinamikára is hatással lehet, és nem biztos, hogy még mindig a hétszeres világbajnok a csapat egyértelmű vezére. A Jordan-istálló egykori alapítója és csapatfőnöke szerint Russell már át is vette tőle ezt a szerepet.

Teljes mértékben, szerintem a világon mindenki számára ez a legnagyobb meglepetés annak ismeretében, hogy akadnak, akik azt gondolták, hogy Lewis Hamilton a legjobbválaszolta Eddie Jordan a Channel 4-nak arra a kérdésre, hogy a 24 éves versenyző megérdemelte-e a Mercedes ülését. –Azonban már nem Hamilton a főnök, még annál a csapatnál sem, hiszen Russell átvette a helyét. Szerintem ez nagyon érdekes lesz, és látni akarom, hogy Lewis miként fog ezen túllépni.”

Egy újonc érkezhet Hamilton helyére?

Bár a Mercedes formáját látva többen is úgy vélekedtek, hogy Hamilton már idén visszavonul, de a 37 éves versenyző cáfolta az ezzel kapcsolatos pletykákat. Jövő év végén viszont már minden esély megvan erre, hiszen akkor jár le a csapattal kötött szerződése. Akármikor is jön el a búcsú ideje, Tom Coronel szerint a brackley-i alakulat egy újonccal pótolhatja őt.

Ha Lewis Hamilton abbahagyja, Nyck de Vries kapja meg az ülést – jelentette ki a Michelisz Norberthez hasonlóan a WTCR-ben versenyző pilóta a RacingNews365 holland kiadásának podcastjában. –Tudod, hogy miért? Ahogyan már egy éve mondom, Nyck Toto Wolff biztosítási kötvénye.”

A Mercedes csapatfőnöke már tavaly megpróbálta F1-es üléshez juttatni a Formula E előző kiírását megnyerő holland versenyzőt, ám ez akkor nem sikerült neki. De Vries azonban nem távolodott el teljesen az F1-től, hiszen a címvédő istálló, valamint a McLaren tartalékpilótájaként tevékenykedik, a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén pedig futamhétvégén is bemutatkozhatott a Williams színeiben. Honfitársa szerint Wolff tanult Nico Rosberg váratlan visszavonulásából, ezért váratlan fejlemények esetére is van terve. 

Hamilton visszavonulása után De Vries kaphat lehetőséget a Mercedesnél?Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Ezt Rosberg révén egyszer már megtapasztalta – magyarázta Coronel. – Nem akarom azt mondani, hogy »kihasználja« Nycket, de ezért tartja közel magához. Ő egy olyan fiú, aki mindent megtesz, amit meg kell tennie. Az összes bajnokságot megnyerte, amit meg kellett. Nyck George Russell, Lando Norris és Max Verstappen generációjának a tagja. Látva a pályafutását és azt, hogy mit csinál most, Nyck soha nem maradt el semmiben a többiekhez képest. Ez az, amit az ember általa kap.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK