Bottas úgy érzi, újjászületett új csapatában

Forma-1, Monacói Nagydíj, Valtteri Bottas, Alfa Romeo
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: Finnish driver Valtteri Bottas of Alfa Romeo competes during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. Hasan Bratic / Anadolu Agency (Photo by Hasan Bratic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogyan azt a finn leigazolásánál remélte az Alfa Romeo, Valtteri Bottas az új csapatánál végre kiteljesedhet, a hinwili alakulat hangulata és az első számú pilóta szerepe miatt pedig remek eredményeket tud produkálni eddig a szezonban.

Remek időzítéssel váltott csapatot Bottas: öt mercedeses év után egy gyengélkedésnek indult istállóból egy óriási fejlődésen átmenő Alfához került, másodhegedűsből pedig élpilótává minősült.

A harminckét esztendős finn a dzsiddai műszaki hibáját leszámítva mindig a magabiztos pontszerzők táborát erősítette,

amivel az év harmadánál az összetett nyolcadik helyén áll – két helyre és tíz pontra az eddigi csapattársától, Lewis Hamiltontól.

Bottas a Monacói Nagydíjon sem okozott csalódást rajongóinak: a gyengébben sikerült időmérőn elért 12. helyről a 9.-re jött előre a kaotikus versenyen Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Hasan Bratic

„Ez eddig egy igencsak jó szezonkezdet.

nyilatkozta Bottas. – A csapaton belüli légkör motiváló, ahogy a stábtagok munkája is inspirál engem."

A finn teljesítményét Pierre Gasly kijelentése emeli ki leginkább, miszerint

az élmezőnyhöz tartozók csatájába „legfeljebb Bottas szólhat bele olykor".

Eddig ehhez Imolában és Barcelonában járt a legközelebb, a dobogó azonban még egyik versenyében sem volt benne reálisan – Bottas azonban reméli, hogy ez hamarosan megváltozik.

A monacói hétvégén alkalomhoz illő, speciális sisakot viselt a finn

„A dolgok nyilván lehetnének még jobbak, például

Személy szerint eddig tetszik [a szezonom], de mindig van hová fejlődni."