Társoldalunk:

Bottas úgy érzi, újjászületett új csapatában

2022.06.03. 17:08

Ahogyan azt a finn leigazolásánál remélte az Alfa Romeo, Valtteri Bottas az új csapatánál végre kiteljesedhet, a hinwili alakulat hangulata és az első számú pilóta szerepe miatt pedig remek eredményeket tud produkálni eddig a szezonban.

Remek időzítéssel váltott csapatot Bottas: öt mercedeses év után egy gyengélkedésnek indult istállóból egy óriási fejlődésen átmenő Alfához került, másodhegedűsből pedig élpilótává minősült. A harminckét esztendős finn a dzsiddai műszaki hibáját leszámítva mindig a magabiztos pontszerzők táborát erősítette, amivel az év harmadánál az összetett nyolcadik helyén áll – két helyre és tíz pontra az eddigi csapattársától, Lewis Hamiltontól.

Bottas a Monacói Nagydíjon sem okozott csalódást rajongóinak: a gyengébben sikerült időmérőn elért 12. helyről a 9.-re jött előre a kaotikus versenyenForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Hasan Bratic

„Ez eddig egy igencsak jó szezonkezdet. Boldog vagyok itt, ahol a legjobb verziómat tudom megmutatni, és úgy vezethetek, ahogy akaroknyilatkozta Bottas. – A csapaton belüli légkör motiváló, ahogy a stábtagok munkája is inspirál engem."

A finn teljesítményét Pierre Gasly kijelentése emeli ki leginkább, miszerint az élmezőnyhöz tartozók csatájába „legfeljebb Bottas szólhat bele olykor". Eddig ehhez Imolában és Barcelonában járt a legközelebb, a dobogó azonban még egyik versenyében sem volt benne reálisan – Bottas azonban reméli, hogy ez hamarosan megváltozik.

A monacói hétvégén alkalomhoz illő, speciális sisakot viselt a finn

„A dolgok nyilván lehetnének még jobbak, például

a rajton és a végsebességen is próbálunk javítani, amik eddig nem voltak az erősségeink. Személy szerint eddig tetszik [a szezonom], de mindig van hová fejlődni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK