A Mercedes világbajnoka egy Teslát is kisorsol az Ukrajnát támogatók között

Tesla Model Y, Forma-1, Nico Rosberg, Brandenburg
22 March 2022, Brandenburg, Grünheide: Several Model Y electric vehicles stand on a conveyor belt at the opening of the Tesla Gigafactory Berlin Brandenburg. The first European factory in Grünheide, which is designed for 500,000 vehicles per year, is an important pillar of Tesla's future strategy. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogyan már többször, úgy ezúttal is jótékonyságra adja a fejét Nico Rosberg. A játékában részt vevők közt többek között egy Tesla Model Y Performance autót sorsol ki, és a befolyó összeggel az ukrajnai háború áldozatait támogatja.

A korábban például a koronavírus-járvány áldozatainak családját is segítő Rosberg most egy másik ügyben kampányol: az ukrajnai háború rászorultjait támogatja, az általa indított akcióban befolyt pénzzel. Különböző összegeket lehet felajánlani, amikért cserében különböző nyereményeket sorsol majd ki a 2016-os világbajnok.

Ilyen lesz többek között egy eredeti, a Williams csapatánál viselt sisak, továbbá egy általa aláírt mercedeses sisakmásolat, vagy egy személyes találkozó vele a berlini Greentech fesztiválon.

A fődíj azonban mindezek felett egy egyéves lízingszerződés egy Tesla Model Y Performance-ra, a márka legújabb típusára, amit magától Rosbergtől vehet át a szerencsés nyertes.

A legújabb Teslák gurulnak le a brandenburgi gyár futószalagjáról Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Patrick Pleul

A befolyt támogatások a Tribute to Bambi Alapítványhoz, valamint a német segélyszervezeteket egybefoglaló Aktion Deutschland Hilfthez kerülnek majd, amelyek az ukrajnai háború áldozatainak nyújtanak segítséget Németországban és Ukrajnában.

Nagyon fontos számomra, így nagy örömömre szolgál, hogy képesek vagyunk a támogatásra. Nemcsak Ukrajnán kívül fogunk ezzel segíteni, hanem az országon belül maradókat is tudjuk támogatni. Remélem, hogy sokakat motiválhatok a segítségnyújtásra ezekkel a nyereményekkel"

mondta el Rosberg az ajánlata kihirdetésénél.