Társoldalunk:

A Mercedes világbajnoka egy Teslát is kisorsol az Ukrajnát támogatók között

2022.06.03. 15:51

Ahogyan már többször, úgy ezúttal is jótékonyságra adja a fejét Nico Rosberg. A játékában részt vevők közt többek között egy Tesla Model Y Performance autót sorsol ki, és a befolyó összeggel az ukrajnai háború áldozatait támogatja.

A korábban például a koronavírus-járvány áldozatainak családját is segítő Rosberg most egy másik ügyben kampányol: az ukrajnai háború rászorultjait támogatja, az általa indított akcióban befolyt pénzzel. Különböző összegeket lehet felajánlani, amikért cserében különböző nyereményeket sorsol majd ki a 2016-os világbajnok.

Ilyen lesz többek között egy eredeti, a Williams csapatánál viselt sisak, továbbá egy általa aláírt mercedeses sisakmásolat, vagy egy személyes találkozó vele a berlini Greentech fesztiválon. A fődíj azonban mindezek felett egy egyéves lízingszerződés egy Tesla Model Y Performance-ra, a márka legújabb típusára, amit magától Rosbergtől vehet át a szerencsés nyertes.

A legújabb Teslák gurulnak le a brandenburgi gyár futószalagjárólForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Patrick Pleul

A befolyt támogatások a Tribute to Bambi Alapítványhoz, valamint a német segélyszervezeteket egybefoglaló Aktion Deutschland Hilfthez kerülnek majd, amelyek az ukrajnai háború áldozatainak nyújtanak segítséget Németországban és Ukrajnában.
Nagyon fontos számomra, így nagy örömömre szolgál, hogy képesek vagyunk a támogatásra. Nemcsak Ukrajnán kívül fogunk ezzel segíteni, hanem az országon belül maradókat is tudjuk támogatni. Remélem, hogy sokakat motiválhatok a segítségnyújtásra ezekkel a nyereményekkel"

mondta el Rosberg az ajánlata kihirdetésénél.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK