Társoldalunk:

Miért cserélt sisakot Hamilton Monacóban a verseny közben?

2022.06.02. 14:09

Hamilton egy különleges lila-fehér dizájnt használt a Monte Carlo-i hétvégén, amelyet kedvenc kristálya, az ametiszt ihletett. Ez volt az a különleges festésű bukósisak, amellyel a brit a elrajtolt vasárnapi versenyen. Azonban nem ezzel a fején intette le a futam végén a kockás zászló. 

A második piros zászlós periódusban azonban - ami akkor történt, amikor Mick Schumacher nagy sebességű balesetet szenvedett az uszodai szakasznál a 24. körben - Hamilton visszacserélte az ismerősebb sárga sisakját. A cserét sok sasszemű rajongó kiszúrta, a Mercedes pedig elmagyarázta a váltás okát.

Hamilton monacói sisakcseréje
A csapat által közzétett Monacói Nagydíj összefoglaló videójában Andrew Shovlin, a Mercedes pályamérnöki igazgatója felfedte, hogy a változó időjárási viszonyok befolyásolták Hamilton sisakjának a cseréjét.
A nagyon sötét, nedves körülmények között, ami a verseny elején volt, tiszta napellenzőt raktak fel a lila-fehér festésű bukóra, amely a legjobb kilátást biztosítja a vízpermetben autózva - mondta Shovlin.
Ahogy száradt fel az aszfalt, a nap is jóval lejjebb volt már az égen, este hat óra felé járt a verseny. Ekkor váltottunk színezett napellenzős plexire, csak azért, mert jobb láthatóságot, jobb kontrasztot biztosít, illetve azt is segít elkerüli, hogy a nap a szemedbe süssön.

"Frusztráció" övezte Hamilton versenyét
Ami azt illeti, hogy maga a verseny hogyan alakult Hamilton számára, a hétszeres világbajnok azon kapta magát, hogy a futamon körökön keresztül hiába küzdött, hogy túljusson Fernando Alonsón, a spanyol nem hagyott neki erre semmi esélyt. Végül a 8. helyen zárta a napot. Shovlin elismeri, hogy frusztráló volt belegondolni, mi lehetett volna, ha a spanyol nem tartja fel Hamiltont.
Arra a kérdésre, hogy a brit megküzdhetett volna-e George Russellel és Lando Norrissal az ötödik helyért, ha Hamilton korábban nem koccan össze Alonso csapattársával, Esteban Oconnal , Shovlin így válaszolt: „Majdnem biztosan igen."A frusztrációt az okozta Lewis monacói versenyén, hogy szinte az egészet a forgalomban töltötte. Nem sok kört tett meg úgy, hogy megmutathassa, mire képes valójában. De az autó meglehetősen jól működött. Nem volt olyan tempónk, hogy felvegyük a versenyt a Ferrarival és a Red Bull-lal, de minden bizonnyal csatában lehetett volna George-al és Landóval.

- vélekedett optimistán Andrew Shovlin. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK