Vágólapra másolva!
Hamilton egy különleges lila-fehér dizájnt használt a Monte Carlo-i hétvégén, amelyet kedvenc kristálya, az ametiszt ihletett. Ez volt az a különleges festésű bukósisak, amellyel a brit a elrajtolt vasárnapi versenyen. Azonban nem ezzel a fején intette le a futam végén a kockás zászló. 

A második piros zászlós periódusban azonban - ami akkor történt, amikor Mick Schumacher nagy sebességű balesetet szenvedett az uszodai szakasznál a 24. körben - Hamilton visszacserélte az ismerősebb sárga sisakját. A cserét sok sasszemű rajongó kiszúrta, a Mercedes pedig elmagyarázta a váltás okát.

Hamilton monacói sisakcseréje
A csapat által közzétett Monacói Nagydíj összefoglaló videójában Andrew Shovlin, a Mercedes pályamérnöki igazgatója felfedte, hogy a változó időjárási viszonyok befolyásolták Hamilton sisakjának a cseréjét.

- mondta Shovlin.

"Frusztráció" övezte Hamilton versenyét
Ami azt illeti, hogy maga a verseny hogyan alakult Hamilton számára, a hétszeres világbajnok azon kapta magát, hogy a futamon körökön keresztül hiába küzdött, hogy túljusson Fernando Alonsón, a spanyol nem hagyott neki erre semmi esélyt. Végül a 8. helyen zárta a napot. Shovlin elismeri, hogy frusztráló volt belegondolni, mi lehetett volna, ha a spanyol nem tartja fel Hamiltont.

Arra a kérdésre, hogy a brit megküzdhetett volna-e George Russellel és Lando Norrissal az ötödik helyért, ha Hamilton korábban nem koccan össze Alonso csapattársával, Esteban Oconnal , Shovlin így válaszolt: „Majdnem biztosan igen."

- vélekedett optimistán Andrew Shovlin.
Forrás