Társoldalunk:

Leleplezte lélegzetelállító hiperautóját a Mercedes

2022.06.03. 06:56

A Forma-1-es technológiával felvértezett Mercedes-AMG ONE járművet először a június 23. és 26. között megrendezett Goodwoodi Sebességfesztiválon láthatja élesben is a publikum, Angliában.

Négyévnyi fejlesztés után leplezte le a Mercedes a legújabb hiperautóját, amely technológiáját és formatervezését közvetlenül a Forma-1-es csapatától és annak motorosztályától vette át (elsősorban az 1,6 literes turbómotort), de a kormánya és a festése is nagyban hasonlít az idei W13-éhoz.

Az aerodinamikai tulajdonságaiban is a Lewis Hamilton és George Russell által vezetett autóra hajaz az AMG ONE. Hatalmas leszorítóerőt képes generálni az első kerekek feletti légterelőkkel és a nagy sebességnél felemelkedő hátsó szárnnyal.

A járműbe összesen öt motort építettek be – ebből négyet a hajtásláncon belülre. A hiperautó teljesítménye 782 kilowatt, ami 1063 lóerőnek felel meg, ez pedig 352 kilométer per órás végsebességre jogosítja, és 2,9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra.

 Az AMG ONE nyilvánosan először a Goodwoodi Sebességfesztiválon lesz látható június 23. és 26. között, az ára pedig nettó 2,75 millió euró, azaz közel nettó 1,1 milliárd forint.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK