Társoldalunk:

Alonso szörnyű fájdalmak közepette versenyzik

2022.06.02. 16:25

Fernando Alonso pontokat szerzett a Monacói Nagydíjon, annak ellenére, hogy olyan kézzel versenyzett, amely szerinte egy "roncs". A sebesülést az Ausztrál Nagydíjon, a kvalifikáció során bekövetkezett balesetekor szerezte.

A spanyol elismeri, hogy még mindig küzd az Ausztrál Nagydíj időmérőjén történt balesete során történt sérülése utáni fájdalmakkal. A 40 éves versenyző már többször szenvedett nagyobb baleseteket az F1-es karrierje során. A legutóbbi viszont úgy tűnik, hogy megkeseríti Alonso életét még egy darabig. Ennek fényében méginkább elképesztő a teljesítménye, hiszen az utolsó két versenyen is pontszerző helyen fejezte be a futamokat. Tette mindezt úgy, hogy sportszalaggal van bekötözve a csuklója.

A spanyol erőn felül próbálta elkerülni az Albert Parkban történt ütközést, és a kezét a kormányon tartva küzdött az autó irányításáért. A balesetet a hidraulikafolyadék hirtelen elvesztése okozta, így nem tudott időben visszaváltani, hogy lelassítsa az autót egy szűk kanyarhoz érkezve. Ennek következtében a gumifalba csapódott, és már nem tudta befejezni a gyorskörét. Ha teljesítette volna a megkezdett kört, - az időmérő adatok szerint - akkor a rajtrács első sorából indulhatott volna másnap a futamon.

Alonso: Pihenésre van szükségem, de ehelyett kéthetente versenyzem
Azóta Alonso kínokkal küzdve ül autóba, Imolában technikai okok miatt feladni kényszerült a versenyt, de Miamiban épphogy lecsúszott a pontszerző helyről, míg, Barcelonában a kilencedik, Monacóban pedig a hetedik helyen ért célba. Amikor a sérüléséről kérdezték, Alonso elmagyarázta a média képviselőinek: "Csontokat, szalagokat és inakat is érint a dolog. Jelenleg az egész kezem egy roncs."Azt mondták Alonsónak az orvosok, hogy a sérülése nem műthető, csak az idő fogja meggyógyítani azt.
Két-három hónap pihenésre lenne szükségem. Nem műthető, így nincs mit tenni. Pihentetnem kellene sokat, de sajnos kéthetente versenyautóba kell üljek, ezért igyekszem otthon kímélni, de így néhány hónapig is eltarthat mire javulást észlelek.

A spanyol nem szeretne szünetet tartani
Ha Alonsónak kényszerpihenőre kell mennie, akkor az Alpine tartalékversenyzője, Oscar Piastri ülhet a helyére.

Alonso a fájdalmai ellenére se szeretne kihagyni egyetlen futamot semForrás: Alpine F1 Team

A 2021-es Forma-2-es világbajnok készen áll, és epedezve várja az F1-es debütálását.
A fiatal ausztrál versenyző fényes jövő előtt áll a sportban, csapata nagyon szeretné megtartani, de Alonso nem tervezi, hogy félreálljon az útjából. Arra a kérdésre, hogy átadná-e a helyét a fiatal versenyzőnek, Alonso viccesen annyit mondott: "Szükségünk van a pontokra!"

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK