A sérülten teniszező Alonso ülését igencsak veszélyezteti az ausztrál tehetség

Forma-1, Alpine F1 Team, Fernando Alonso, Esteban Ocon, Oscar Piastri
(From L) Alpine F1 team's drivers, Australian Oscar Piastri, French Esteban Ocon and Spanish Fernando Alonso, pose during the unveiling of Alpine F1 team's A522 new racing car for the upcoming Formula One 2022 season at the Palais de Tokyo in Paris on February 21, 2022, two days before the first pre-season track session of the year at the Circuit de Barcelona-Catalunya. - The A522 will be raced this year by Fernando Alonso and Esteban Ocon, who’ll team up for a second season at Alpine. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A kézproblémákkal küzdő kétszeres világbajnok Monte-Carlóban maradt kikapcsolódni, Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint viszont egyelőre nem alakult úgy a spanyol idénye, hogy biztos legyen a jövő évi helye az istállónál.

Míg Esteban Oconnak 2024-ig szól, addig Fernando Alonsónak a szezon végén lejár a szerződése az Alpine-nál, így

gondban lehet a csapat, hogy meghosszabbítsa-e a nyáron negyvenegy éves spanyol jelenlétét.

Otmar Szafnauer csapatfőnök a napokban el is ismerte, hogy hamarosan megkezdődnek az ötletelések, miszerint Alonso vagy Oscar Piastri mellett döntsenek 2023-tól.

Alonso egy monte-carlói teniszezéssel, majd szobabiciklizéssel töltötte a csütörtököt

A 21 esztendős ausztrál tavaly óriási fölénnyel nyerte meg a Forma-2-t, előtte pedig a Forma-3-at, idén viszont egyelőre a tesztpilóta szerep jutott neki a száguldó cirkuszban. Nicholas Latifi gyengélkedése miatt ugyan rebesgetik, hogy akár a Williams ülése már az idén az övé lehet, a jövő várhatóan mégis az Alpine-nál kezdődhet meg Piastri számára.

„Egyelőre rejtély, az bizonyos – nyilatkozta az istálló jövő évi pilótafelállásáról Szafnauer. –

Az Alpine már a szezon elején sem csak a két alappilótájával reklámozta magát, hanem Piastri is a plakátokon szerepelt Forrás: AFP/Franck Fife

Alonso az idén egyelőre pechesen, ráadásul sérülten teljesít, a 10 pontja pedig a csapattársa által megszerzett mennyiségnek mindössze a harmada. Ennek ellenére

korábban azt állította, hogy örömmel versenyez, topformában érzi magát és még egy-két évig nem gondol a karrierje befejezésére.

Piastri eközben türelmesen gyakorol a szimulátorban, egyszer pedig már egy privát teszten a Red Bull RIngen is kipróbálhatta az Alpine tavalyi autóját.