Társoldalunk:
Hírlevél

A sérülten teniszező Alonso ülését igencsak veszélyezteti az ausztrál tehetség

2022.06.03. 07:55

A kézproblémákkal küzdő kétszeres világbajnok Monte-Carlóban maradt kikapcsolódni, Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint viszont egyelőre nem alakult úgy a spanyol idénye, hogy biztos legyen a jövő évi helye az istállónál.

Míg Esteban Oconnak 2024-ig szól, addig Fernando Alonsónak a szezon végén lejár a szerződése az Alpine-nál, így gondban lehet a csapat, hogy meghosszabbítsa-e a nyáron negyvenegy éves spanyol jelenlétét. Otmar Szafnauer csapatfőnök a napokban el is ismerte, hogy hamarosan megkezdődnek az ötletelések, miszerint Alonso vagy Oscar Piastri mellett döntsenek 2023-tól. 

Alonso egy monte-carlói teniszezéssel, majd szobabiciklizéssel töltötte a csütörtököt

A 21 esztendős ausztrál tavaly óriási fölénnyel nyerte meg a Forma-2-t, előtte pedig a Forma-3-at, idén viszont egyelőre a tesztpilóta szerep jutott neki a száguldó cirkuszban. Nicholas Latifi gyengélkedése miatt ugyan rebesgetik, hogy akár a Williams ülése már az idén az övé lehet, a jövő várhatóan mégis az Alpine-nál kezdődhet meg Piastri számára.

„Egyelőre rejtély, az bizonyos – nyilatkozta az istálló jövő évi pilótafelállásáról Szafnauer. – Most két nagyon tehetséges pilóta ül az autóban. Oscar egy feltörekvő tehetség, és hamarosan elkezdünk gondolkodni azon, hogy mit tegyünk a következő évben."

Az Alpine már a szezon elején sem csak a két alappilótájával reklámozta magát, hanem Piastri is a plakátokon szerepeltForrás: AFP/Franck Fife

Alonso az idén egyelőre pechesen, ráadásul sérülten teljesít, a 10 pontja pedig a csapattársa által megszerzett mennyiségnek mindössze a harmada. Ennek ellenére korábban azt állította, hogy örömmel versenyez, topformában érzi magát és még egy-két évig nem gondol a karrierje befejezésére. Piastri eközben türelmesen gyakorol a szimulátorban, egyszer pedig már egy privát teszten a Red Bull RIngen is kipróbálhatta az Alpine tavalyi autóját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK