Társoldalunk:

Leclerc fogadkozik, hogy a Ferrari tanulni fog a hibákból

2022.06.02. 11:10

Charles Leclerc nem tudta leplezni dühét a csapatrádióban a Ferrarinak a Monacói Nagydíjon a boxkiállásnál elkövetett szarvashiba után. A monacói bevallása szerint ez egy "összetett" helyzet volt, amit még elemezniük kell, és megoldásokat találni ezekre a problémákra. 

Charles Leclerc elárulta, hogyan fogja a Ferrari kezelni azt, ami a stratégiájában elromlott a Monacói Nagydíjon. A monacói hazai futamának jelentős részét a pole pozícióból indulva vezette, de a boxkiállás után csapattársa, Carlos Sainz, valamint a Red Bull páros, Sergio Perez és Max Verstappen is megelőzte. Leclerc akkor hallhatóan dühöngött a csapatrádióban, és a negyedik helyen zárta az eseményt, Perez pedig Sainz és Verstappen előtt győzött.

Leclerc a boxkiállások at emeli ki, mint hibafaktor
Utólag visszatekintve a verseny eseményeire, Leclerc az ő szemszögéből magyarázta el a történteket.
Nyilvánvalóan csak ki kellett állnunk, és azt hiszem, hogy amikor épp a boxutcába hajtottam, azt az üzenetet kaptam, hogy maradjak kint – mondta Leclerc a médiának.
De már túl késő volt ahhoz, hogy bármi mást csináljak, úgyhogy ehhez nincs sok hozzáfűznivalóm. Nyilvánvaló, hogy túl későn szóltak. Ez van. Az első boxkiállás volt az a hiba, ami miatt elveszítettük a futamon a vezetést, majd a második helyet is, de ez ilyen. Innentől fogva ezen különösen fogunk dolgozni, és jobban leszünk.

Hogyan tanul a Ferrari a hibákból?
Arról, hogy a csapat hogyan halad előre a történtek után, Leclerc azt mondja, hogy megbeszéléseket folynak arról, hogy felmérjék az elkövetett hibákat.

Azt hiszem, a válaszokat egy kicsit később fogjuk megkapni - magyarázta csalódottan a monacói.
Úgy gondolom, nyilvánvalóan ez egy összetett helyzet volt, és a következő napokban jó néhány találkozónk lesz, hogy ezt csapatként megbeszéljük és megértsük ami történt. Még van mit átbeszélnünk bőven, egy kicsit jobban bele kell mennünk a részletekbe.A monacói versenyen történt hibák a Ferrari részéről azt jelentik, hogy Leclerc immár kilenc pont hátrányban van az éllovas Max Verstappen előtt a világbajnoki tabellán, míg a futamgyőztes Perez mindössze hat ponttal van lemaradva Leclerc mögött.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK