Társoldalunk:

Ennek a hét versenyzőnek nincs ülése jelenleg a 2023-as idényre

2022.06.01. 18:43

Sergio Pérez új Red Bull-szerződése azt jelenti, hogy még egy hely került megerősítésre az F1 2023-as rajtrácsán. Ezen felül is még maradt bőven üres hely a következő évre, hiszen a hét szabadon lévő ülés sorsa még nem dőlt el, rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul.

Sergio Pérez lett a legújabb pilóta, aki megerősítette F1-es jövőjét a Red Bull csapatánál, miután megállapodtak újabb 2 éves elköteleződésben 2024 végéig. A mexikói stílusosabban nem is jelenthette volna be a szerződéshosszabbítást miután pályafutása harmadik F1-es győzelmét aratta a Monacói Nagydíjon. Pérez jövőjének a biztosításával hét pilótára csökkent azok száma, akiknek lejár a szerződése az idei szezon végén. Jelenlegi megállapodásuk pedig nem tartalmaz olyan kitételeket, amelyek meghosszabbíthatnák azt. 

Hét versenyző szerződése fog lejárni a 2022-es szezon végénForrás: Origo

Ki távozhat 2022 végén?
A 2022-es szezon végén lejáró szerződéssel rendelkezők: Sebastian Vettel, Cunoda Juki, Fernando Alonso, Alex Albon – bár a szezonban eddig nyújtott jó teljesítményük miatt nem valószínű, hogy 2023 előtt abbahagyják a versenyzést a Forma-1-ben. Guanyu Zhou, Mick Schumacher és Nicholas Latifi jövője bizonytalan, utóbbi két pilóta rengeteg pénzbe került csapataiknak a közelmúltban történt baleseteik miatt.
Zhou azonban elégedett lehet a szezon eleji teljesítményével. Az első F1-es éve alatt azt kapta feladatul, hogy tartsa a lépést a tapasztalt Valtteri Bottassal az Alfa Romeónál.
A nyári szünet alatt várhatunk újabb bejelentésekre, ugyanis ekkor szoktak a csapatok pontot tenni a versenyzőkkel való tárgyalások végére. A maradék kétséges helyek sorsa pedig a téli szünet alatt dőlhet el. De ahogy Pérez szerződéshosszabbítására is év közben került sor, így bármikor napvilágra kerülhet egy újabb megegyezés. 

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK