Vettel: Hagyjatok egy kis időt Schumachernek

Sebastian Vettel
27 April 2022, Bavaria, Munich: Sebastian Vettel, racing driver, gives an interview at a press event for the "BioBienenApfel" society project. With the motto "The buzzing must not be silenced", the project has set itself the goal, among others, of motivating people to get involved in biodiversity. Photo: Matthias Balk/dpa (Photo by MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Mick Schumachert a 2022-es idény során sok bírálat érte, főleg akkor amikor összetörte a Haas autóját, aminek a javítása súlyos anyagi terhet jelentett a csapat számára. Nagybátyja, Ralf Schumacher is kritizálta a Monacói Nagydíjon történt balesete után, de Sebastian Vettel a honfitársa védelmére kelt.

Schumacher elvesztette uralmát VF-22-e felett a Monacói Nagydíj a 24. körében. Az eset a nagysebességű uszodai szakaszon történt, ahol a német már nem tudta megfogni az autót és látványosan nekicsapódott a mesterségesen kialakított korlátoknak a nedves körülmények között.
Az hajmeresztő incidens következtében autója kettészakadt, és a versenyt piros jelzéssel félbeszakították, miközben a pályabírók a védőfal helyreállításán dolgoztak.
Szerencsére Schumacher nem sérült meg a balesetben, de a teljesítményével kapcsolatban kérdések merültek fel. Nagybátyja, Ralf Schumacher (volt F1-es pilóta) nyíltan kritizálta a Haas pilótája által elkövetett hibát. Ahogy fogalmazott a szezon korábbi szakaszában is az unokaöccse botlásai után: "Az ilyesminek nem szabadna megtörténnie". Az Aston Martin versenyzője szerint ezektől a kommentektől jobb lenne megkímélni a Haas fiatal pilótáját.

Nem titok, hogy Vettel és Schumacher szoros barátságot ápolnak a pályán, és azon kívül is Forrás: AFP

Vettel hisz Schumacher képességeiben
Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e úgy, hogy túl sokáig tartott a piros zászlók kihelyezése Schumacher balesete után, Vettel azt mondta a médiának: "Nem tudom, lehetett volna-e korábban piros zászló, de azt hiszem, ez volt a helyes döntés a védőfal javítása miatt."
Ami azt illeti, mennyire aggódott Schumacherért az eset láttán, Vettel elismeri, hogy megkönnyebbülten hallotta, hogy a versenytársa jól van. Vettel biztosította Schumachert a támogatásáról, és arra buzdított másokat, hogy tartsanak egy kis szünetet a pilóta kritizálásában.

„Nagyon könnyen és gyorsan el lehet rontani azt a szakaszt"

– magyarázta Vettel.

- fejezte ki Vettel a nemtetszését arról, hogy a fiatal német pilótát túl magas elvárások elé állítják, és sorozatosan bírálják.
Forrás