Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel: Hagyjatok egy kis időt Schumachernek

2022.06.02. 08:01

Mick Schumachert a 2022-es idény során sok bírálat érte, főleg akkor amikor összetörte a Haas autóját, aminek a javítása súlyos anyagi terhet jelentett a csapat számára. Nagybátyja, Ralf Schumacher is kritizálta a Monacói Nagydíjon történt balesete után, de Sebastian Vettel a honfitársa védelmére kelt.

Schumacher elvesztette uralmát VF-22-e felett a Monacói Nagydíj a 24. körében. Az eset a nagysebességű uszodai szakaszon történt, ahol a német már nem tudta megfogni az autót és látványosan nekicsapódott a mesterségesen kialakított korlátoknak a nedves körülmények között.
Az hajmeresztő incidens következtében autója kettészakadt, és a versenyt piros jelzéssel félbeszakították, miközben a pályabírók a védőfal helyreállításán dolgoztak.
Szerencsére Schumacher nem sérült meg a balesetben, de a teljesítményével kapcsolatban kérdések merültek fel. Nagybátyja, Ralf Schumacher (volt F1-es pilóta) nyíltan kritizálta a Haas pilótája által elkövetett hibát. Ahogy fogalmazott a szezon korábbi szakaszában is az unokaöccse botlásai után: "Az ilyesminek nem szabadna megtörténnie". Az Aston Martin versenyzője szerint ezektől a kommentektől jobb lenne megkímélni a Haas fiatal pilótáját. 

Nem titok, hogy Vettel és Schumacher szoros barátságot ápolnak a pályán, és azon kívül isForrás: AFP

Vettel hisz Schumacher képességeiben
Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e úgy, hogy túl sokáig tartott a piros zászlók kihelyezése Schumacher balesete után, Vettel azt mondta a médiának: "Nem tudom, lehetett volna-e korábban piros zászló, de azt hiszem, ez volt a helyes döntés a védőfal javítása miatt."
Ami azt illeti, mennyire aggódott Schumacherért az eset láttán, Vettel elismeri, hogy megkönnyebbülten hallotta, hogy a versenytársa jól van. Vettel biztosította Schumachert a támogatásáról, és arra buzdított másokat, hogy tartsanak egy kis szünetet a pilóta kritizálásában.
„Nagyon könnyen és gyorsan el lehet rontani azt a szakaszt" – magyarázta Vettel.
Nem tudom pontosan, mi történt vele, nem láttam. De a lényeg, hogy jól van. Szerintem nincs kétség afelől, hogy sokkal többre képes, mint amit pillanatnyilag mutat. Szerintem hagyni kellene neki egy kis szünetet a folyamatos kritizálásból.

- fejezte ki Vettel a nemtetszését arról, hogy a fiatal német pilótát túl magas elvárások elé állítják, és sorozatosan bírálják. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK