Társoldalunk:

Buttont meglepte Zak Brown kendőzetlen kritikája Ricciardóval szemben

2022.06.01. 13:57

Annak ellenére, hogy Daniel Ricciardo 2022-es szezonja nem indult a legjobban, Button nem ért teljesen egyet Zak Brown nyilvános kritikájával. Jenson Button azt mondja, meglepte, amikor a McLaren vezérigazgatója nyilvánosan kijelentette, hogy Daniel Ricciardo nem felel meg a wokingiak teljesítménnyel kapcsolatos elvárásainak.

Miután tavaly csapattársa, Lando Norris összesítésben "legyőzte" Ricciardót, az ausztrál szezonja 2022-ben is rosszul kezdődött. Mindössze 11 pontja van Norris 48 pontjához képest a szezon első hét futamát követően. Ricciardo gondjai Monacóban is folytatódtak, ahol a 12. helyen végzett, míg Norris a hatodik lett, annak ellenére, hogy az előző héten mandulagyulladásban szenvedett.
Brown a közelmúltban azt mondta a Sky Sports F1-nek, hogy Ricciardo teljesítménye sem a csapat, sem a pilóta elvárásait nem váltotta be. Jenson Buttont meglepte ezt a nyilvános kirohanása a csapatfőnöknek, hiszen nem gyakran hallhatjuk, ahogy ilyen módon kritizálja egy-egy vezető a saját pilótáját.

Button "meglepődött" Brown nyilatkozatán
Zak egy határozott egyéniség, nem tudom és nem is akarom megváltoztatni a gondolatait és azt, amit mond, de meglepett, hogy kiállt a sajtó elé és azt mondta, amit. - jelentette ki Button a Sky Sports F1-es műsorában, az Any Given Mondayben.
Egy csapatban mindenkinek arra kell törekednie, hogy megvédje a versenyzőit. A Forma-1 egy igazi mentális játszma.Minden versenyzőnek rendkívüli képességei vannak, akik az F1-ben versenyezhetnek. De az eredmények elmaradhatnak ettől, ha fejben nincs minden rendben.

- mondta a brit, finoman jeleve, hogy az extra nyomás amit Ricciardóra helyeznek nem feltétlen fog segíteni az ausztrálnak a koncentrációja javításában. 

Ricciardo összetörte a McLarent Monacóban a második szabadedzés közben, amivel biztosan nem nyerte el Zak Brown tetszésétForrás: AFP

Meglepett, hogy Zak kiállt a média elé és azt mondta, hogy nem felel meg az elvárásaiknak Ricciardo. Még akkor sem kellene ezt mondanod, ha ezt mindenki tudja. Amikor a csapatfőnököd kijön és ezt így kijelenti mindenki előtt, az határozottan fájdalmas. Remélem, azóta beszéltek, és arra tudnak koncentrálni, hogy a legjobbat hozzák ki Danielből és a körülötte lévő csapatból az év hátralévő részében. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő számára."

Zak Brown kőkemény az üzleti életben és a Forma-1 sem kivétel ezalól.Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Lehetséges, hogy Ricciardo szerződését idő előtt felbontják?
Ricciardónak szerződése van a McLarennel a jövő évre is, de Brown utalt olyan mechanizmusokra, amelyek lehetővé tennék a megállapodás idő előtti felmondását.Ricciardo közeli jövőjével kapcsolatos kérdésre Button így válaszolt: Daniel nagyon erős pozícióban érkezett a csapatba, így a szerződés inkább neki kedvez szerintem, de mindig vannak benne záradékok, kiskapuk. Az igazat megvallva, ha egy csapat nem akarja, hogy náluk versenyezz, akkor ne is akarj ott maradni - és fordítva. Általában van egyszerűbb kiút ebből, mint a szerződésben szereplő kiskapuk keresése. - vélekedett Jenson Button, aki pontosan tisztában van azzal, hogy milyen nyomás nehezedik egy Forma-1-es pilótára, és melyek azok az íratlan szabályok amelyek pilóta és csapatfőnök között - ideális esetben- megvannak.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK