Társoldalunk:

Wolff Hamiltont védi, miközben Russell sorra hozza a jobb eredményeket

2022.06.01. 11:08

Toto Wolff úgy véli, hogy Lewis Hamilton balszerencséje hamarosan véget ér. Habár a hétszeres világbajnok tovább növelte a lemaradását George Russelltől a Monacói Nagydíjon, a csapatfőnök szerint meg fog szűnni Hamilton peches szériája, és felzárkózhat az élmezőny pilótáihoz a világbajnoki pontversenyben.

Wolff azt mondja, nem kell aggódni Lewis Hamilton jelenlegi formája miatt, a hétszeres világbajnokot ugyan George Russell ismét túlteljesítette Monacóban, de az osztrák szerint ennek ellenére sem kell félteni Hamiltont. Az, hogy Russell folyamatosan jobban teljesít, mint a csapattársa, a 2022-es szezonban lassan már megszokottá válik a német csapatnál.Russell a Mercedeses bemutatkozását követően hamar bizonyított, minden futamon az első ötben végzett, és két dobogós helyezést is elért. Következetessége azt eredményezte, hogy jelenleg a negyedik helyen áll a világbajnokságában, 34 ponttal megelőzve Hamilton.

Lewis Hamilton viszont eddig felemás képet mutat a szezonban. Bahreinben dobogós helyen végzett, de az Emilia Romagna Nagydíjon a pontot sem érő 13. helyre csúszott vissza, Szaúd-Arábiában pedig épphogy sikerült pontszerző helyre behoznia a versenygépét.
Wolff azonban rámutatott, hogy inkább a balszerencse sújtja Hamiltont és befolyásolja az eredményeit, mintsem a gyorsaság hiánya Russellhez képest.

Wolff: Hamilton hamarosan újra képes lesz jó teljesítmény elérésére
Ha a megnézzük, hogy Lewis milyen rossz sorozatot fogott ki a Monacói Nagydíjon - rosszul kapta el a rajtot, összeért Esteban Oconnal, beragadt Fernando Alonso mögé, valamint az időmérőn a piros zászló se kedvedzett neki. Az előző futamokon pedig tudjuk mi történt. – mondta Wolff a médiának, amikor arról kérdezték, hogy Russell látszólagos fölénye állandóvá válik-e a Mercedesnél.
Úgy gondolom, hogy újra lendületbe fog kerülni, és ezzel egyidejűleg ezek a szerencsétlen helyzetek is el fogják kerülni Lewist. Nagyon is ugyanazon a szinten vannak Russellel. Az egyik helyszínen az egyik van előrébb, aztán a másik helyszínen a másik. Nagyszerű, ahogyan együtt dolgoznak azon, hogy visszahozzák az autót az élmezőnybe.

Wolff biztos abban, hogy Mercedes a harmadik legjobb csapat a mezőnyben
Az osztrák szakember kifejtette, hogy eltekintve attól, hogy a csapat teljesítménye hullámzik a különböző pályákon, a W13 a harmadik legjobb autó a rajtrácson.
A probléma az, hogy gyakran azt mondhatjuk: Nos, ez egy olyan pálya, ahol egy kicsit jobban megy, mint Barcelonában, vagy egy olyan pálya, ahol kevésbé jól, mint például itt Monacóban. - magyarázta Toto Wolff.
"Azt hiszem, mi vagyunk a harmadik legjobb csapat a mezőnyben. Nem vagyunk másodikok de nem is negyedikek.Két rendkívül erős versenyzőnk van, de óriási bosszúság mindannyiunk számára, hogy a lemaradásunk a két vezető istállóhoz képest futamról-futamra nem csökken. Ha optimistán nézzük, ez körülbelül öt tized. Ha pesszimistán, akkor inkább nyolc tized. A Mercedesnél ez senki számára sem elfogadható.- hangsúlyozta ismét Wolff, hogy óriási szükségük lenne a fejlődésre, ami egyelőre várat magára.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK