Vágólapra másolva!
Toto Wolff úgy véli, hogy Lewis Hamilton balszerencséje hamarosan véget ér. Habár a hétszeres világbajnok tovább növelte a lemaradását George Russelltől a Monacói Nagydíjon, a csapatfőnök szerint meg fog szűnni Hamilton peches szériája, és felzárkózhat az élmezőny pilótáihoz a világbajnoki pontversenyben.

Wolff azt mondja, nem kell aggódni Lewis Hamilton jelenlegi formája miatt, a hétszeres világbajnokot ugyan George Russell ismét túlteljesítette Monacóban, de az osztrák szerint ennek ellenére sem kell félteni Hamiltont. Az, hogy Russell folyamatosan jobban teljesít, mint a csapattársa, a 2022-es szezonban lassan már megszokottá válik a német csapatnál.

Russell a Mercedeses bemutatkozását követően hamar bizonyított, minden futamon az első ötben végzett, és két dobogós helyezést is elért. Következetessége azt eredményezte, hogy jelenleg a negyedik helyen áll a világbajnokságában, 34 ponttal megelőzve Hamilton.

Lewis Hamilton viszont eddig felemás képet mutat a szezonban. Bahreinben dobogós helyen végzett, de az Emilia Romagna Nagydíjon a pontot sem érő 13. helyre csúszott vissza, Szaúd-Arábiában pedig épphogy sikerült pontszerző helyre behoznia a versenygépét.
Wolff azonban rámutatott, hogy inkább a balszerencse sújtja Hamiltont és befolyásolja az eredményeit, mintsem a gyorsaság hiánya Russellhez képest.

Wolff: Hamilton hamarosan újra képes lesz jó teljesítmény elérésére

– mondta Wolff a médiának, amikor arról kérdezték, hogy Russell látszólagos fölénye állandóvá válik-e a Mercedesnél.

Wolff biztos abban, hogy Mercedes a harmadik legjobb csapat a mezőnyben
Az osztrák szakember kifejtette, hogy eltekintve attól, hogy a csapat teljesítménye hullámzik a különböző pályákon, a W13 a harmadik legjobb autó a rajtrácson.

- magyarázta Toto Wolff.

"Azt hiszem, mi vagyunk a harmadik legjobb csapat a mezőnyben. Nem vagyunk másodikok de nem is negyedikek.

- hangsúlyozta ismét Wolff, hogy óriási szükségük lenne a fejlődésre, ami egyelőre várat magára.
Forrás